[]

Sözlüğün formata uydurulmuş foruma dönmesi

Merhaba sözlüğün elitistleri;

Girip baktığım başlıklardaki entrylerin çoğu çöp. Bilgi filan vermemesini geçeli çok oldu. "Merak ettirendir", "dedirtendir", "ne dediler" anketleri filan sıkıyor iyice. Tek cümle sözde tanım yapıp gerisini forum tarzı soru sorarak kapatan bir entry'i ne diyip de ispiyonlamalı? Sözde "yazarın geçmişine not düşülür sonra uçurulur" diyor da uçan eden yok.

Yapılabilecek bir şey var mı?

Sırf örnek olsun diye veriyorum, yazarına garezim yok:
(bkz: #29283706)

 
o yüzden birinci nesillerin çoğu tası tarağı topladı gitti foruma dönüşmeler mi dersin kadına hakaretler saçma trollükler mi eskiden trollerin bile birşeyi vardı sözlük eskisi gibi değil artık pek kimse kalmadı eskilerden


  • stayout  (07.07.12 17:15:45) 
sözlügün bozulmasının sebebi malesef fazla özgürlügü.
Eskiden (90lar) bilgisayar daha zengin kesimin elindeyken
Şimdi çarşı iznine çıkan asker bile bilgisayar başında.

Eskiden herkes okumuş, kafası basan kişilerken
Şimdi ak partili dindar salagı da orada, fetocusu da, pkklısı da

"Özgürlük" yalanı altında da kimseye bir laf edilmiyor
  • cruseo  (07.07.12 17:21:57) 
bu şekilde yazanların eninde sonunda bir gün faka basacağını ve format dışı entryler girip bu bahaneyle entryleriyle birlikte uçacağını düşünüyor ssg sanırım ama yazar sayısı çok yükseldi tabi. ne mümkün.

insanlar soru cevap maksadıyla ekşi duyuruyu kullanmayı öğrenemediler. ben de bilirdim ekşide başlık açmayı ya da nickaltında sormayı ama buradan www.eksiduyuru.com sorusunu sordum mesela cevap alamadım henüz.
  • saliha  (07.07.12 17:37:26) 
ben senelerce sözlüğe başvurumu yarım bırakıp çıkmıştım. geçen gün girince üzüldüm cidden ve içten.

edit: biraz kapalı yazmışım. yani eskiden emin misin derdi, ben de emin olmayıp vaz geçerdim. şimdi öyle bir halde ki herkes fazla emin kendinden anladığım kadarı ile. bir de bilgi paylaşımı yok. atıyorum "yalancı insanlar" da "higgs bozonu" da aynı oranda önemli bilgiyle doldurulabilir başlıklar olabilir. ama mesela yalancı insanlara teenage atış yapmak ve higgs bozonu üzerine "atayist" geyiği çevirmek üzgünüm ama so lame. bir yerde bir çizgi vardı ve o geçildi sanırım. belki temizlenebilecek noktayı geçti. mesela sadece o da değil. insanlar mesaj atınca bile garip karşılayabiliyorsun artık. çünkü garip garip tipler slmnbrnsls gibi yazış mesajlar atıyorlar. trollük çıktı mertlik gitti gibi oldu sanki. bilmem.
  • fauxhumanitas  (07.07.12 18:02:30 ~ 18:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.