[]

hard disk alanı şoku

merhaba ben yaklaşık 1 ay önce acer aspire 4710g bir dizüstü bilgisayar aldım. şimdi öncelikle soruma gülmemenizi istiyorum ama şöyle ki; ben biraz önce bilgisayarın nekadarının dolu olduğuna bir bakayım dedim ve c'nin toplam boyutu 34gb, boş alan da 17gb görünüyor. iyi hoş derken d'ye baktım ve toplam boyut 0gb yazıyor.

bu ne demek? biri beni aydınlatsın! ben 120gb hard diski olması gereken bir bilgisayar almıştım! aldığım yere de cumartesiye kadar götürme şansım yok. sadece görünürde mi bir yanlışlık var yoksa gerçekten 34 gb mı elimde olan her şey?

bilgisayardan çok anlamadığımı söylememe gerek yok sanırım...

 
Belkide 70 GB ayrılan D: sürücüsü formatsızdır.


  • nicin ben  (21.10.08 01:57:23) 
kapasite de yazar orda, onu söyleyi ver.
Mesela D'de 0gb veri vardır ama kapasitesi diyelim 90gb'dır.
Bu arada "toplam boyut" dediğin kapasite mi acep?
  • inugard  (21.10.08 01:58:59) 
Sürücü formatsız mı ki acaba? Formatsız olunca öyle oluyordu sanki. Daha önce böyle miydi peki? Yani hep var mıydı yoksa, yeni mi oldu? Ya da siz yeni mi fark ettiniz?


  • nuage  (21.10.08 02:02:45) 
bir ay önce alınmış cihaz herhalde vista'dır ama eğer xp ile aynıysa: denetim masası/yönetimsel araçlar/bilgisayar yönetimi/disk yönetimi'ne bakın. bölümlenmemiş formatlanmamış bişey varsa görürsünüz.


  • geldiler  (21.10.08 02:44:15) 
en iyisi bios'tan hdd'nin kapasitesine bakmak olacak.
d biçimlendirilmemiş bile olsa toplam kapasiteyi gösterir.

  • againstthelife  (21.10.08 08:39:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.