[]

Özel Üniversitelerde Asistan Olmak

Pratik şartları nedir? Bir lisans mezununun, "yüksek öğrenime devam edeceğim" sözüne inanırlar mı? Girmek çok mu zordur? Ücretler ne durumdadır?

Tavsiye eder misiniz, yoksa "aman" mı dersiniz, "hiç bulaşma" mesela?


 
ales gerekebilir bir çoğu için


  • passion rules the game  (21.10.08 00:39:02) 
öyle geniş bir şey sormuşsun ki sen de... hangi bölüüüm, hangi üniversiteee, ne masterııı...


  • mortifera  (21.10.08 00:44:46) 
bu yaz uygulamaya konulan yeni kanunla yeni baslayanlarin ya da okul degistirenlerin kpds'den en az 70 almalari gerekiyor. bazi okullar sizi aliyor ama x sure icinde al diyor vs.. mortif'in de dedigi gibi okuluna, bolumune gore alengirli bi sey. yuksek lisansa bile baslamadiysa bi ogrenci, sadece lisans mezunuysa, isi zor kanimca. hele bir de ogrenciyi tanimiyorlarsa.


  • pyro clustic flow  (21.10.08 00:54:52) 
Elektronik, haberleşme gibi bölümler. Bunlarla ilgili master veya biyomedikal master'ı. İstanbul'daki küçük üniversiteler. Örneğin Koç'un kabul şartları herhalde diğerlerinden ağırdır, o yüzden hedefleyemiyorum.

Bahar dönemine yüksek lisansa başlayacağım, umarım. Devlet üniversitelerinde bir yerde asistan olup başka yerde master yapmak mümkün değil, özellerde nasıl bilmiyorum. Henüz master öğrencisi değilken de asistan yaparlar mı ki...
  • fadetoreality  (21.10.08 01:00:21) 
mastera başlamadan asistan olabilirsin. ben de koçta master yapmaktayım, öyle yapmış birçok arkadaşım var.


  • mortifera  (21.10.08 01:10:51) 
girmenin zor olup olmaması, ücretleri hepsi okuldan okula değişmekte. ortalama olayıyla ilgili bir örnek için; (bkz: yüksek lisans mulakat sinavi/@light beam )

(entryde de belirtildiği gibi hem yüksek lisansa hem asistanlığa aynı anda başvuruldu,yani asistanlığa başvuruldugunda önceden bi yerde yüksek lisans yapılmıyordu, ve bu mulakat sonucunda kabul aldı)

aklıma gelen şartları kpds veya üds'den en az 70, sanırım ales için de öyle. bir de özel üni.ler de çok sıcak bakmıyor başka yerde master yapıp kendi okullarında asistanlık yapmaya. istisnaları vardır muhakkak ama çoğunda devlet memuru zihniyeti işliyor; "elemanım elimin altında bulunsun" diyorlar. ücretleri çok tatmin edici olmayacaktır. (bkz: asistan maaşı) ne kadar çok olabilir ki? bu da okuldan okula değişiyor ama sağladığı imkanlar (okula ücretsiz ulaşım+yemek) bu gibi faktörlerle çoğu asistanın aldıgı maaş nerdeyse eşitleniyor.

iş yükü de tamamen bölümden bölüme değişir, bol labları olan bir bölümse, okullar açılınca labtan çıkamayabilirsiniz. sadece labta deney yapmakla kalsa iyi sayfalarca biriken lab raporları, sınav zamanı sınav kağıdı okuma, saçma sapan gözetmenlikler + kendi yüksek lisans derslerin ve tezin.

tavsiye eder miyim bilemedim. research asistanlık oluyorsa eğer kesinlikle önce onu düşün derim. başvuracağın okulda tübitak vb. projeler yapan hocalar var mı yok mu araştır, varsa eğer çalıştıkları konu da sana uyuyorsa onu düşün. böyle olunca sadece kendi projen/tezinle ugrasiyorsun, saçma sapan angaryalıklarla vakit kaybetmiyorsun.
  • light beam  (21.10.08 08:00:00) 
Bir çok vakıf üniversitesinde bu müessesenin adı artık asistanlık değil bursiyerliktir. Bildiğin araştırma görevlisiyle aynı işleri yaparlar, yani okulda vakit geçirirler, hocalara yardım ederler, yazıp çizerler, bu esnada da bir aylık alır ve yüksek lisans-doktora ücreti ödemezler. Kabul koşulları üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genelde iyi bir ALES, iyi bir not ortalaması ve bir araştırma görevlisinin yapması beklenen en can sıkıcı işleri yapmaya azimli olmalarıdır (ki zaten akademisyenlik böyle bişi).

Doktora, lisansüstü, burs, bursiyer kelimelerini aratmanızı tavsiye ederim.
  • sui  (21.10.08 09:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.