[]

nikon d7000 ile profesyonel is yapmaya kalksam millet kiciyla guler mi?

full frame kamerasi olmayan adami sallamazlar mi? (moda ve portre gibi isler icin)

yoksa cikan is iyi olduktan sonra kimse makineye bakmaz mi?

emektar d80 makinemden terfi etmeyi planliyorum. terfi onerilerinizi de alabilirim.

 
iş iyi olduktan sonra kim gülecek ki? portre için bariz ihtiyaç olmasa da, moda için bazı yerlerde dinamik aralık ihtiyacınız olacak. o zaman, milletin gülmesinden çok, size yetmeyecek. (tabii bu hakikaten çok iyi işler için gerekli ki o zaman ff de değil, orta format tercih ediliyor zaten.) tavsiye için konuyu uzatmamak adına, ayrıntılı olarak özelden paylaşabiliriz.
selamlar.

  • ohtararan  (06.07.12 21:26:59) 
Mario Sorrenti gelse, elinde de canon powershot kompakt makine olsa ne olur eos mark 3 olsa ne olur?

D7000 güzel makinedir, full frame olmasa da güzel fotoğraflar çekersin. Zaten moda fotoğrafçılığında önemli olan senin tarzındır, makinen değil.
  • coca--cola  (06.07.12 21:27:39) 
dinamik aralik konusunda anladigim kadariyla d7000un, full frame olan d700den 1 stop civari bir fazlasi var. d800 ile de bas basa


  • deahy  (06.07.12 21:41:10) 
asil sormak istedigim teknik kapasiteden cok, prestij ya da nasil desem ciddiye alinmama durumuydu.


  • deahy  (06.07.12 21:42:54) 
d7000 iyi bir makine, onu kötülemek için söylemedim zaten, o farklı bir yorumdu. avrupadaki çoğu moda fotoğrafçısı dış çekimler için "pentax" tercih eder mesela. sebebi ise dayanıklı ve dinamik aralıktır. bunu vurgulamak istemiştim. nikon zaten dayanıklı ürtiyor bu sınıfı. dinamik aralık olarak ta artık yaklaştılar.

prestij meselesinde. şu anda halen d70 ile düğün fotoğrafçılığı yapanlar var ve bunların çok ta iyi yerlerde stüdyoları ve çok ta iyi fiyatları var. önemli olan işin, referansın iyi olması. bunun yanında d3s ve 1d ile (evet çift makine ile) su altı fotoğrafçılığı yapan da var. ancak bu abimin makinesinden çok meslekteki mevkii ilgi görüyor bu arada.

evet, bazı insanlarda takıntı olabiliyor, ben de karşılaştım, hatta başıma gelen bir olayda, bir işyeri sahibi iphone ile güzel fotoğraflar çekmiş. ben de beğenip iltifat ettiğimde, sahibi olduğu yerden çekilmiş güzel bir kareyi gösterdi ben tam o kareyi çekerken. ben harika çekerim mealinde birşeyler mırıldandı. ben de kadrajı ayarlamıştım tripodda, deklanşöre bastım ve çevirdim bak hangimiz daha iyi çektik diye. eyvallah deyip döndü. diyeceğim o ki, bu çektiğiniz kareleri gösterme ve referans işi en önemli si oluyor.

bu arada, kesin garantili makine d300s bu konuda. kimse gülemiyor. işi hiç bilmeyen birisi bile saygı göseriyor bu makineye. aynı zamanda harika bir makine elbette, ayrı konu.

pek uzattım. hayırlısı olsun tercihiniz de.

selamlar.
  • ohtararan  (06.07.12 22:16:38 ~ 22:58:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.