[]

Çalışma Hakkındaki Düşünceleriniz.

Merhaba,

Aşağıdaki olay hakkında ne düşünüyorsunuz?Kim doğru kim yanlış?


Meksikalı bir balıkçı sabah balığa çıkar, bir miktar balık yakalar, sonra da evine dönermiş.
Evinde eşi ile güzel bir kahvaltının ve sohbetin ardından öğle saatlerinde siestaya yatırmış.
Kalkınca da yine eşi ile bir şeyler paylaşır, akşam yemeği, eğlence derken günü tamamlarmış.
Meksikalı bir gün Amerikalı biri ile karşılaşmış.
Amerikalı Meksikalı’nın yaşam tarzını görünce “Olur mu böyle şey” diyerek müdahale etmiş.

Ona, “Sen böyle yapacağına bak bütün gün balık tutarsan yakında yeni bir tekne alır işini büyütürsün. Daha çok balık tutar üçüncü- dördüncü tekneni de alır, işini daha da büyütür daha çok kazanırsın. Kazandıkça da geleceğini güvence altına alır, emekliliğinde rahat edersin” demiş.

Meksikalı sormuş “Nasıl yani, rahat ederim derken neyi kast ediyorsun?”

Amerikalı “Emekliliğinde bol paran olacağı için sabah kalkar, eşinle kahvaltını yapar, gezer-tozar eğlenirsin” diye yanıt vermiş.

Meksikalı gülümsemiş ve Amerikalı’ya "Zaten ben bu dediklerini şimdi yapıyorum, neden kendimi daha fazla yorayım ki!” demiş.

 
bütün gün değil ama 2-3 saat daha fazla çalışsa yine bütün gün kendisine kalır hem de daha çok kazanıp biraz daha lüks yaşayabilir, emeklilik için birikim yapabilir bence.


  • r_u_h  (06.07.12 04:32:52) 
meksikalı haklı.


  • saliha  (06.07.12 04:47:16) 
Meksikalı haklı tabii ki.Daha fazla çalışmasına gerek yok.Çünkü daha fazla tüketmesine gerek yok.


  • grgn  (06.07.12 04:48:27) 
bu hikaye hakkında doğru veya yanlış denemez, olay kişinin kendi karakteriyle ilgili.
eğer kişi elindekiyle mutlu, sessiz sakin, hırslardan uzak biriyse meksikalı gibi yapmalı.
eğer kişi elindekiyle yetinemiyorsa, değişiklik ve daima daha iyisini istiyorsa (bu nedense kötü bir şey gibi görünür oysa değildir) amerikalı gibi yapmalı.

ayrıca amerikalının geleceğini güvence altına alırsın sözü doğru. ya adam böyle rahat rahat takılırken 5 yıl sonra büyük gemi filolarıyla kapitalistin biri gelip tüm bölgeyi ele geçirirse. geleceğe yatırım yapmayan meksikalı eşiyle kahvaltı yapıp gezip tozabilecek mi bakalım o zaman?
  • anonim yazar  (06.07.12 05:26:21) 
ya illa ne is yaptigin veya es durumu degil de olay isten geriye kalan vakitte ne yapabilidigin, mutlu olabildigin onemli olan. ne istedigine bagli dendigi gibi. kariyer olayi da var sonucta.


  • ermanen  (06.07.12 07:13:03) 
ben bu hikayeyi ilk duyduygumda da ayni seyi dusunmustum simdi de dusunuyorum: bu hikaye gercekleri feci iskalayan hikaye.
soyle ki secilmis yoksulluk, calismamak ileri ki donemlerde basa gelecek olasi krizlerde alternatif cozumlerin olmamasi anlamina gelir. ben maddi kazanclara luks icin yaklasmiyorum, fakat bir anda hayati degisen cok insan gordum, her zaman insanin bir birikimi olmasi gerekiyor, zor zamanlar icin. hatta zir zamanlari birak. bu balikci cocuk yapmayacak mi? ya yaptigi cocuk da bir hastalik cikarsa? ya ka kendisi hastalanirsa? bu meksikali balikci meksika develetine mi guveniyor? veya o tembel tembel otururken calisip kazanan vergi odeyen insanlara mi?
yani sacmaligin daniskasi, daha guzeli agustos bocegiyle olan hikaye :)
  • mavicorap  (06.07.12 08:37:52) 
Bugünün kalıbıyla, bugünün anlamıyla "çalışmak" kötülerin erdemidir. Bi nazi kampının kapısında yazanı anımsarsınız; "Çalışmak özgürleştirir." geyik haliyle şöyle denebilir, çalışmak iyi bir şey olsaydı, üstüne para vermezlerdi.


  • hınzırpaşa  (06.07.12 10:16:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.