[]

Kitap önerisi istiyorum

Denemeler diye daraltmak istemiyorum aslında;

John Berger'in "görme biçimleri" tadında bir şeyler olabilir,
Server Tanilli'den "İnsanlığı nasıl bir gelecek bekliyor" gibi bilimsel öngörü kitapları, ya da "yaratıcı aklın sentezi" gibi bir şey olabilir.
Günümüz dünyasına, sanata, tarihe dair denemeler olabilir.
Bir yazarın köşe yazılarının vs tek bir kitapta derlenmesi olabilir.
Tübitak yayınlarından "Galileo'nun buyruğu" gibi meşhur makalelerin bölüm bölüm sunulduğu bir kitap olabilir. Popüler bilim kategorisinde yani.

Az çok anlatabilmişimdir sanıyorum. Elimdeki işlerin, okuduğum romanların arasında, açıp bir bölüm okuyup kapatacağım, zevkle ve ara ara dönmek isteyeceğim bir kitap istiyorum. Aklımda şu var ama bilemiyorum;

www.canyayinlari.com

Var mı öneriniz?

 
gerald benedict - beş dakikada filozof
paul bloom - hazzın bilimi
NTV yayınları - iyimser gelecek
stefan zweig - insanlık tarihinde yıldızın parladığı anlar
richard dawkins - kör saatçi, gökkuşağını anlamak
  • sopiro  (05.07.12 22:17:58) 
parça parça okumak istiyorsunuz, popüler bilim kategorisi istiyorsunuz. o zaman rota carl sagan'dan karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı'na gidiyor. belki içindekilere çoktan sahip olabilirsiniz, bilim temelinde çok ciddi şeyler anlatmıyor ama gavurun mindset dediği, tam olarak kafa yapısı değil de, olaylar karşısında düşünme bütününü mutlaka az ya da çok etkileyecek bir kitaptır.

kör saatçi de güzel bir kitaptır, biyoloji ya da evrimle ilgili iseniz daha da güzel bir kitaptır. fakat deneme türünde değildir. ama tavsiye ederim.

yine parça parça okuma güzelliği sağlaması açısından bilimden alakasız, jorge luis borges kum kitabı'nı öneririm. mutlaka hepsini beğenmezsiniz, ama güzel kısımlar vardır içerisinde. inceciktir zaten kafanızı yormayacak bir kitaptır.
  • rubenanyukov  (05.07.12 23:25:50) 
tam da umberto eco yu yazacaktım , günlük yaşamdan sanata'yı oku derim.


  • muslimovic  (06.07.12 00:13:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.