[]

[ tatil ] Kaş'a gideceğiz mutlaka yapılası edilesi şeyler

Merhabalar,

Arkadaşlarımla Kaş'a gitmeyi düşünüyorum.

1) 4-5 kişi olacağız o yüzden günlük 200-400 TL arası olan villaları kiralamak mantıklı mı? Yer bulabilir miyiz?

2) Kaş'a gidince mutlaka gitmemiz gereken plaj var mıdır?

3) Sahilde bar var mıdır? Hangi bara mutlaka gitmemiz gerekir?

4) Yani kaş konseptini kısaca anlatabilir misiniz? Ne yapılır edilir? huzur dolu bi yer mi yoksa olympos (eski) gibi çılgın geceler mi? nedir ne değildir.

çok gerisinde kaldık bu işlerin :(

 
villalar biraz dışarda merkezdeki pansiyonda kalmayı tercih edin derim ben

plaj kaşda yok , büyük çakıl kücük çakıl onlarda plaj değil
ama bi gun patara ya gidilebilir güzel kumsal

duvar bar (bildiğin bi duvar insanlar orda oturup tekelden bira alır) yada duvarın karşısında mavi bar var

aksiyon beklemeyin huzur vs.... dalış için iyi bi yer fırsat varsa bi gun discovery falan deneyin , atv de guzel secenek
  • magoria  (05.07.12 11:36:46) 
Kas merkez (zaten o kadar kucuk bı yerkı merkez dedıgın sey beldenin ta kendisi oluyor)'de Mavi Bar vardı o cok guzeldi. Patara'ya mutlaka gidin. Bir de sadece tekneyle gidilebilen kucuk bi adacık vardı oraya gidip rakı ıcın yemek yiyin


  • wilwarn  (05.07.12 11:42:07) 
1) mantıklı evet. her şekilde sana aphrodite pansiyon öneriyorum. ev kiralama işine de bakıyorlar. sözlükteki entry'lerini oku zaten kafanda canlanır nasıl bir yer olduğu :)

2) dalış, kaputaş'ta yüzme, safari vs. uzar gider liste. xanthos travel'ı tavsiye ederim.

3) kaş merkezi zaten denize paralel giden bir yer. mavi bar çok tavsiye edilir ama ben pek olayını göremedim. mavi bar önündeki kaldırımlarda içmek daha keyifli.

4) kaş = huzur. ben tarafsız düşünemiyorum tabii ama hele ki aphrodite'te konaklanan bir kaş tatili huzurun doruk noktasıdır. ister denizden döndükten sonra verandasında demlenin ister gece geç saatlerde bardan döndükten sonra pansiyonun terasında kaş manzarasına karşı demlenin. merkeze inerseniz çılgın geceler de yaşayabilirsiniz gayet. tek kelimeyle şahane bir yer kaş.
  • deckard  (05.07.12 11:43:24) 
(bkz: kaputaş) a kesin gidin
www.letsinturkey.com

  • rentts  (05.07.12 11:54:00) 
iskeleden tekneye binip limanağzı'na gidin, orada 3-5 cesit plaj var, sakin guzel ortamdi en son. millet donkisotu cok ovmesine ragmen, biz en sag tarafta kalan "bilal'in yeri"nde bolca zaman gecirmistik. (iskelede teknelere bakin, kimseyi bulamazsaniz tente mente altinda oturmus bekleyen balikci olabilecek insanlar bulup limanagzi demeniz yeterli, en fazla 5 dakika ek musteri bekleyip sonra tekneyi kaldirip birakirlar sizi)

ek olarak patara sig, dalgali, ince kumlu, upuzun (18km miydi neydi) enteresan/guzel bir yer, mesafe olarak otobusle uzun suruyordu, araba kiralarsaniz daha rahat edersiniz. biz kas'a gittigimizde esyalarin cogunu kas'ta birakip bir gunlugune ayrica gitmis, bi gun gidip ertesi gun donmustuk. patara'nin dibindeki gelemiş koyunde konaklamistik. oradan patara plajina da 3-5km mi ne bir yol var, her dakika servis yoktu, yurumesi koymustu. (gelemis'te her yer otantik dekorlu turistik gozlemeci, icimiz disimiz gozleme oldu ama gayet de guzeldi ote yandan)

kaputaş derin, duruma/mevsime(?) gore dalgali, kisacik, nefis bir turkuaz renginde bir koy. taksiyle ulasilabilir (geri donus icin bi taksi telefonu bulundurun) ya da gelen gecen minibus turevi birseyler var mi sorun, olma ihtimali var cunku. (X sene once biz bulamamis otostopla geri donmustuk) araba olursa patara'ya giderken/donerken ugranabilir, ayni yol uzerinde (kas'tan yola cikinca kalkan'dan once kaputas, kalkan'dan sonra gelemis/patara)

saklıkent kanyonu turu mevcut.
kekova turu mevcut, bir yere kadar otobüsle götürüp oradan tekneye bindirip öyle turlatıyorlardı.
xanthos gibi antik kent turlari vb. de mevcut, ama alman turist kafilesi yaninda gelmis 2 turk olarak bizi baymisti.
normal tekne turlari (koy koy gezip aksama kadar denize girilen, oglen teknede yemek verilen) da var tabi.

aksamlari yemek yiyecek restoranlar var, her aksam baska yerde yemeniz mumkun. biz tepeden limana bakan dolphin restaurant (foursquare.com ) ve limanin hemen dibindeki mercan restaurant'ta (www.mercankas.net imis adresi) bolca yemistik. carsi icinde gozleme, ev yemegi (www.bilokma.com.tr ), italyan yemegi vb. her damaga uygun seyler bulmak mumkun.
  • disq  (06.07.12 03:26:35 ~ 03:35:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.