[]

higgs bozonu kanıtlanırsa bu ne demek olacak?

soru başlıkta.

lütfen 3-5 satırla ve en az terim kullanarak açıklayınız.

mersi.

 
  • ruhibirbanyo  (05.07.12 04:28:07) 
işte karadelikler falan olur diyola.

temelinde big bang teorisini simüle edebilecekler, kısaca evrenin nasıl oluştuğu bilgisine bir adım daha yaklaşabileceğiz fakat benzin filan ucuzlamaz bence bu işlerle.
  • lunedor  (05.07.12 04:32:04) 
isinlanma bulunacak.


  • tasa oturma soguk ceker  (05.07.12 06:11:38) 
şuan varlığı varsayılan atom altı parçacıkların (leptonlar, quarklar vs) hepsi ya kütlesiz yada kütlesi çok düşük. Bu parçacıklara kütle kazandırack bir şey olmalıki "kütle" yani "madde" varolabilirsin. Bu parçacıkların kütle kazanması Higgs alanı teorisiyle açıklanmaya çalışılmaktadır ve eğer bu alan etkileşimin bir ürünü Higgs bozonu bulunursa bu teori kanıtlanmış olur.

Tek cümleyle madde nasıl varoldu sorusuna olan bir cevabı kanıtlamak için
  • muratk18  (05.07.12 08:50:33) 
Evrende (Ya da bizim bildiğimiz tekil evrende belki de milyarlarca farklı evrenleri barındıran koskoca bir tarla var) maddeyi oluşturan yapı taşlarını bir arada tutan ve maddeye şeklini veren daha ağır bir atom altı parçacık olduğu yıllardır biliniyor ama bir türlü kanıtlanamıyor, eğer bu parçacık bulunur ve onu yönetebilirseniz, yapılması mümkün olmayan bir çok şeyi de yapabilecek güce erişirsiniz, örneğin insanoğlunun en büyük sorunu enerjiyi %100 verimle kullanabilmek ya da evrende her şeyi bir düzende tutan ama bir türlü kontrol edilemeyen gizli bir enerjiyi ortaya çıkarmak, işte bu süreçte bu proje hayati rol oynuyor, örnek vermek gerekirse birileri çıkıp hoca atomu neden parçalıyorlar ki parçalayınca ne olacak ehuehu demiştir, ama atom parçalanınca ortaya muazzam bir enerji çıktığı kanıtlandı eğer higgs bozonu kanıtlanırsa ve kontrol altında tutulabilirse evrende sonsuz bir enerji kaynağı da kontrol alınmış olacak olay sadece evrenin nasıl yaratıldığı değil yaratılışta etkin rol oynayan atom altı parçacıkların olup olmadığı ve bunları kontrol altına alıp alınamayacağı.

Hiçbir bilimsel yöntem Allahın varlığını ya da yokluğunu kanıtlayabilecek bilimsel sonuç üretemez bunu çok iyi anlamak lazım. ha bir cam fanus yaparsın içine hidrojen, karbon, ve diğer temel elementlerden bir avuç atar ve beklersin sonrasında tek hücreli organizmalar kendiliğinden oluşup sonra bunlar kendiliğinden evrimleşmeye başlar sonra da su oluşur vs ancak o zaman demek ki tanrı yokmuş her şey kendiliğinden oluşmuş dersin ama anti tezi zordur yani milyarlarca yıl o fanustaki elementlerin acaba bir gün oluşacak mı ya da oluşamayacak mı şeklinde beklentinin sonu hiçbir yaşayan insan tarafından tespit edilemeyeceğinden sonucu da olmayacaktır haliyle.
  • solo  (05.07.12 11:21:25 ~ 11:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.