[]

Barkod vs QR

Hangisi daha mantıklı bir seçim sıfırdan oluşturulacak bir depolama sistemi için?




 
qr code u neredeyse tüm akıllı telefonlar okuyor iphone blackberry vs gibi..


  • raskolnikov2  (04.07.12 22:39:41) 
qr.

qr url, resim, yazı hemen hemen her şey taşıyabiliyor. ayrıca barkodtan katlarca kez daha fazla bilgi taşıyabiliyor.
  • shyzore  (04.07.12 22:42:59) 
ikisini de tüm akıllı telefonlar okur.
barkodun taşıdığı bilgi miktarı çok düşüktür ama öyle sanıyorum daha ekonomiktir.
işe fiyat / getiri açısından bakmakta fayda var, depolamanın boyutu ve süreç önemli.
  • siradisi00  (04.07.12 22:50:17) 
Bu kodlari iOS veya Android yuklu bir cihazla okutacaksaniz QR code daha mantikli cunku barkod' a gore okuma suresi daha dusuk. eger okuma icin iphone 4 ya da galaxy s 2 kullanmayacaksaniz qr code daha mantikli cunku 300- 400 TL' lik bir cihazda bile qr code' u sorunsuz ve hizli bir sekilde okutabilirsiniz. Eger ozel bir okuyucu kullanmak istiyorsaniz(laser olur, kamerali olur, vs.) o zaman barkod okuyucu ile qr okuyucunun fiyatlarina bakin(fazla bir fark olmamasi lazim).

Daha onemli bir konu da kullanacaginiz kodlarin schema' si. Yani bu kodlarin icerisinde sayi mi olacak, harf mi olacak, her ikisi de mi olacak, yoksa baska bir sey mi olacak ? Buna gore kullanacaginiz schema' yi secip, bu schema' yi destekleyen bir okuyucu kullanmaniz gerek. Bununla birlikte eger uzun bir veriyi kodlayacaksaniz, qr code kullanmak daha mantikli zira barkod kullanirsaniz uzun(barkod oldugu icin enine) bir kod ortaya cikar. Bu da okuyucularla barkodun arasindaki mesafeyi arttiracagindan okuma guclukleri ile karsilasabilirsiniz. kullandiginiz generator' un font ayarlariyla falan ugrasirsaniz belki degisebilir bu ama qr code bu konuda daha iyi bir secim olacaktir.

iOS, Android, vb. bir cihaz kullanmayacak olsaniz bile ileride bu tur cihazlar icin bir uygulama gelistirip, sisteminizde bunlari kullanmaniz olasiligina karsilik qr code daha iyi bir secim olacaktir.
  • sterimar  (05.07.12 01:20:35 ~ 01:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.