[]

ilk taşı günahsız olanınız atsın

ben bu sözü anlamıyorum. başlığını filan okudum yine yok. muazzam ayar filan denmiş ama... bi açıklayın yahu.




 
birine laf söylüyorsun ama senin de günahların var, hataların var, belki ondan da fazla..


  • Laplace  (04.07.12 09:35:22) 
bununla ilgili bi bi hikaye var, sanırım hristiyanlık tarihinde ve bu söz de isa peygambere ait. bir kadın suç işliyor, toplum bunu cezalandırmak istiyor, herkesin elinde birer taş, kadına atacaklar.

isa peygamber geliyor diyor ki;

ilk taşı günahsız olanınız atsın.

haliye kimse atmıyor. çünkü hatasız kul olmaz.

ben böyle biliyorum.

edit: incil'de geçermiş bu:

"aranızda günahsız olan, ona ilk taşı atsın." (yuhanna 8 - 7)
  • elif gorse mertek sanan ordinaryus  (04.07.12 09:35:37 ~ 09:40:34) 
Peygamberin (Muhammed/İsa emin değilim) onu (kapısına sığınan fahişeyi) taşlayalım öldürelim diye gelen kalabalığa söylediği rivayet edilen cümle.


  • jesterdvine  (04.07.12 09:37:51) 
egmso+1 evet o olay


  • enerji muhendisi  (04.07.12 09:38:04) 
şöyle, o olayda günahkar olduğunu düşündükleri birini taşlamak istiyorlar. jizıs ise günahkar diye taşlayacaksanız buyrun taşlayın. ama madem öyle, önce günahsız olduğunu düşüneniniz başlasın. jizıs böyle deyince herkes bir duruyor tabii, kasada fazla tarttıkları peynir falan akıllarına geliyor. aradan bir türk çıkıp "yani tencere dibin kara seninki benden kara" diyor. olay bu kısaca.

taşlamak istedikleri ise maria magdalena olmalı.
  • anonim yazar  (04.07.12 09:39:34 ~ 09:40:47) 
İncil’de yazıli ünlü bir anekdottur: Zina yaparken yakalanan bir kadın İsa’nın huzuruna getirilir ve onun taşlanarak öldürülmesi talep edilir. İsa bunun üzerine şöyle der: “Aranızda günahsız olan, ona ilk taşı atsın!” (8. Bölüm, Zinada yakalanan kadın, Yuhanna İncili) Bunun üzerine hiç kimse kadını yargılayamaz ve İsa da kadını affederek gönderir. Manası; insan başka bir insana ceza veremeyecek kadar kirlidir.


  • Karataş  (04.07.12 10:25:31) 
I'm not innocent enough to punish someone.


  • Karataş  (04.07.12 10:27:21) 
olay tam olarak şöyle:

isa sürekli yahudi yobazlarının din tüccarlığına karşı halkı bilinçlendirmek için uğraşıyor. o dönem kudüs roma imparatorluğuna bağlı ama içişlerinde şeriat kanunları geçerli yani tevratta yazana göre yargılıyorlar. isa da sürekli sevgi, saygı, iyilik gibisinden konuşmalar yaptığı için yahudi din adamları buna tuzak kuruyor. diyorlar ki "bu kadın zina yaparken yakalandı. tevrata göre taşlayarak öldürmemiz lazım, sen ne diyorsun". isa da biraz düşünüyor zira taşlayın dese o güne kadar anlattığı sevgi, merhamet gibi şeyleri yutmuş olacak. taşlamayın dese tevrata karşı gelmekten canını okuyacaklar (ki yahudi din adamlarının planı aslında bu). biraz düşünüyor isa ve "aranızda günahsız olanınız varsa, ilk taşı o atsın" diyor. bunlar da göt olup dönüyorlar. isa da kadına diyor bir daha zina yapma akıllı ol diye.
  • cek  (04.07.12 10:39:46) 
kulağa küpe olması gereken önemli bir sözdür.

"sanki kendin çok mükemmelmişsin gibi sürekli başkalarının yanlışlarını eleştireceğine, otur kendi yanlışlarınla ilgilen."
  • holy diver  (04.07.12 11:32:00) 
benim kafamda hep şey canlandı. ordan bir çocuğa attırıyolar sonra girişiyolar taşlarla.


  • sarper361  (05.07.12 08:46:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.