[]

güvenle kalkmak bilmeyen donanım

160 gb'lık samsung harici harddiske sahibim. Kullanım kılavuzunda "kullanım sonrasında usb'den çıkaracağınız zaman, sağ alttaki donanımı güvenle kaldır şeysini kullanmazsanız başınıza çok fena şeyler gelir" yazıyor. Ancak o donanım bir türlü güvenle kaldırılamıyor. Sürekli "aygıt şu anda durdurulamıyor, daha sonra deneyin" uyarısı alıyorum.
Bunu kullanmadan, direkt usbden söksem harddiskteki verilere zarar gelir mi? Ya da daha ne kadar beklemem gerekiyor?
Teşekkür ederim.


 
hiç güvenli kaldır yapmadım şu ana kadar. 2 yıllık external harddiske de daha hiçbir şey olmadı.


  • mortifera  (19.10.08 14:25:27) 
hard diske ait klasörler açıkken o uyarıyı benim WD'de de veriyor. kapıyorum klasörleri, güvenle kalkıyor.


  • sare  (19.10.08 14:30:19) 
şu anda firefox dışında hiçbir şey açık değil. yine de aynı hata.


  • pain sustains  (19.10.08 14:34:42) 
autorun.inf diye bi dosya var içinde,gizli oldugundan gorunmuyordur. onu silersen duzelir.içinevirus ya da trojan bissiler girmıs muhtemelen.


  • bryan fury  (19.10.08 14:44:55) 
geri dönüşüm kutunuzun mevzubahis sürücüyü izlemesine engel olun.


  • dehri  (19.10.08 14:51:06) 
windows oturumunu kapatıp tekrar açın. sorun düzelecektir.


  • henry gale  (19.10.08 15:03:27) 
güvenle kaldır diyorum, sonlanamadı diyorsa çekiyorum usb yi, benden günah gitti görevimi yaptım diyorum

ama hassas kullanıcıysanız, sonlandırmadan çıkarmam diyorsanız, oturumu ya da bilgisayarı kapatın, sonra cıkarın
  • efruz  (19.10.08 15:37:32) 
Donanım Yöneticisi'nden ilgili harici diske çift tıklayın.
Çıkan pencerede Policies sekmesinden, Optimize For Quick Removal'ı (?hızlı çıkartma için optimize et?) seçerseniz, o diski güvenle kaldıra gerek olmadan çıkartıp takabilirsiniz. Ama tabii ki bir dosya yazarken bu işi yapmayın.
Kolay gelsin.

NOT:
Bu seçenek o disk için write cache'i (yazma önbelleği?) devreden çıkartacaktır. Yani o diske çok sık yazma yapıyorsanız minik bir performans düşüşü yaşayabilirsiniz. Ancak external diskler genelde veri deposu olarak kullanıldığından bu pek de önemli bir durum teşkil etmeyecektir.
  • silhouette  (19.10.08 16:22:59) 
teşekkür ederim ;)


  • pain sustains  (19.10.08 16:32:27) 
Bilgisayarım'a sağ tıklayın > özellikler > sistem geri yükleme gibisinden bir sekme olması lazım. harici sabit sürücünde o özelliği kapa ki hem gereksiz kullanmasın hem de yer kaplamasın.

Bi de ben şu an kullandığın WD harici HDD'de aynı sorunu bir yıla yakın bir zaman yaşamıştım. Firmware'ini yükleyince düzeldi. Senin HDD'nin güncel firmware'i var mı onu kontrol et sitesinden. Ama firmware yüklerken dikkatli ol, hatta sözlükteki o başlıktaki yazıları oku.
  • metal revolution  (19.10.08 19:23:57 ~ 19:26:11) 
hacı sen yine de tarama yaptır bide combofix kullan;-)


  • enter saltman  (19.10.08 21:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.