[]

Araba Kullanmak

Selamlar.

öncelikle erkeğim. yaş 20 küsür.

ben araba kullanmayı hala doğru dürüst bilmiyorum. ehliyetim falan var ama babamın kendi arabası olmadığı için hiç öğrenme fırsatım olmadı. arkadaşlarda falan arabaları olan var, sağ olsunlar boş yolda falan bir kaç kere sürmeme msüade ettiler ama onların arabalarına da bir zarar getiririm diye çekiniyorum.

yani bilmiyorum dediysem yine acil bir durum olsa hastaneye falan gidecek kadar sürerim ama 1-2 defa dışında hiç trafiğe çıkmadım. pratik eksiğim var diyelim.

ileride param olursa araba almak gibi bir niyetim falan da yok ama bu eksiklik ara ara aklıma takılıyor. acaba bir gün lazım our mu, öğrenmek mi gerek diye.

evet, sorularım bunlar. cidden öğrenmeye gerek var mı sizce, neden ? eğer gerek varsa durum buyken nasıl öğreneceğim ?

 
yarın öbürgün araba kullanmanın zorunlu olduğu bir işte çalışmak istersen eksikliği kötü olur. He ama öyle bir durumda şirket sana araba verdiğinde mecburen öğreniyosun zaten =)


  • esek sipasi  (03.07.12 14:45:25) 
Sanirim ileride cocugunuz oldugunda araba almak zorunlu gibi oluyor.
Ben simdiye kadar hep taksi ile idare ettim ama cocugum oldugunda sanirim araba alacagim.

  • yilmazyildirim  (03.07.12 14:46:29) 
şöyle bir şey tavsiye edeyim. geceleri yolların bomboş olduğu bir zamanda arabayla çıkın, kendinize bir rota belirleyin. en az 2 dönüşlü ama sürati çok düşürmeyecek, maksimim 700-800 metrelik bir yer olsun.
elips gibi. sürekli aynı yerde dönüp dolanın. dönüşlerde size acaip gelse bile sürekli kendi şeridinizde kalarak ilerleyin. bol bol bu işi yapın. direksiyon hakimiyetinizi çok ilerletir. aynı yerde dönüp durursanız her seferinde aynı viraja gireceğinizden bir önceki girişinizle kıyaslayabilir, ne yaparsanız araba nasıl tepki veriyor çok daha iyi fark edersiniz.
mümkünse mp3 falan yapın ve loopa alın sürekli çalsın şu söz
"şeridinde kal-şeridinde kal"
çok iyi olur
  • kisa  (03.07.12 15:01:54) 
illa bir gün lazım olur. tavsiyem 10 ders, olmadı 5 ders direksiyon dersi alman. farkı hissedeceksin mutlaka :) ondan sonra hem kendine güvenin gelir hem de araba kullanmayı öğrenme işini aradan çıkarmış olursun. tek başına ya da boş araziyi tavsiye etmiyorum.


  • black sabahat  (03.07.12 15:43:00) 
azizim, pratik yapıp geliştir fakat acil durum olursa bu halinle sakın ola trafiğe çıkma. normalde pata küte sürebilen adam o heyecanla büyük ihtimalle kaza yapar/yaptırır.


  • hicazkar  (03.07.12 16:08:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.