[]

reçete ile ilgili iki soru...

1- i.imgur.com

bengay ve parolu okuyabildim ama miktarları ile ilgili filan bir şeyler yazıyor galiba onları çözemedim. okuyabilen daha doğrusu anlayabilen var mı?

2- bir de bu reçeteler artık elektronik ortama filan taşındı mı acaba, yani mesela şu anda bu reçete bende ama reçete sahibi başka şehirde eczaneye gitse sistemde filan görünür mü bu reçete, ilaçları alabilir mi?

 
bengay günde3 kez.
parolu anlamadım.

  • sutlu nescafe  (03.07.12 14:10:14) 
1- kullanımı yazılmış, ikisi de günde 3 defa. bahsettiğin şey onun üstündeki sanırım. "D: Meltem" olarak okudum ben onu:) miktarla alakalı değil ama. (D kısmına miktar yazıldığını biliyorum)

2- dün başlamış. sanırım e-reçetede sana yazılı bir şey vermiyorlar hiç. yani sistemde görünmeyecektir büyük ihtimalle. konuyla ilgili bugüne ait bir haber: www.radikal.com.tr
  • jangara  (03.07.12 14:10:57 ~ 14:17:27) 
1- bengay ı günde üç kez süreceksin
parol de aynı, günde üç kez birer tane

  • the kene  (03.07.12 14:12:24) 
bengay ve parol yazıyor doğrudur. aşağıda 3*1 yazıyor oda günde 3 defa 1 er doz demek. bir de kutu adedi 1er tane. bir de teşhis falan osteoartrit

reçeteler elektronik ortama taşındı evet. ama doktor elektronik reçete yazmak zorunda değil. sizinkini el yazısıyla yazmış mesela elektronik ortamda yoktur reçeteniz.
  • big bang  (03.07.12 14:12:45) 
bengay krem ve Parol ikisi de aynı pozoloji ile yazılmış.
D:1B (bir) [1 kutu manasında]
S:3x1 [Günde 3 kez]
  • sahibindentemiz2001palio  (08.07.12 03:56:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.