[]

Yeni masaustune sistem kurmak

Merhaba,
Gecenlerde vatanin indiriminden faydalanip guzel bir masaustu pc topladim kendime. 4-5 senedir laptop kullandigimdan masaustu camiasina baya uzak kalmistim. Bu yuzden zaten 2 ay kadar arastirma yapip gerekli yerlere danistim. Su an donanim konusundan iyi anladigimi soyleyebilsem de, malum laptopta format/driver isleri kolay oldugundan, masaustunde sikinti yasar miyim diyorum. Pc'm de donanim olarak,

Msi z77-gd55 anakart
i5 3570k islemci
Corsair vengeance 2x4 gb 1600 mhz ram
Sapphire hd 7850 ekran karti
Vertex 3 gt 120 gb ssd
Seagate barracuda 1tb hdd var.

Win7 cd sini takip direk formata baslayabilir miyiz yoksa ssd nin ayri bir muamelesi var midir? Halihazirda 2 depolama unitesi oldugundan parititon yapmaya gerek olmadigini tahmin ediyorum. Bir de laptopta win7 cogu driveri kendi bulup kurdugundan, burda da oyle yapmasina izin mi vermeliyiz yoksa ureticilerinden sitesinden kendimiz mi indirmeliyiz? Oyleyse hangi parcalara driver lazim? (ekran karti disinda)

Biraz uzun oldu ama akliniza gelen, yapilmasi gereken baska seyler varsa onlari da yazarsaniz sevinirim.
Tesekkurler.

 
SSD için AHCI mod aktif etme olayı var Windows 7 kurmadan önce, forum.donanimhaber.com konusunda biraz anlatılmış. onun dışında win7 kuruyor zaten tüm driverları. anakartın dvdsinden kuramadıkları olursa müdahale edersiniz.


  • montreal  (03.07.12 13:28:52) 
kurduktan sonra da bir takım işlemler var, ddefragmentı ssd için kapamak, geri yükleme noktalarını kaldırmak(5-10gb yer farkediyor), sanal belleği ayarlamak gibi. biraz araştırırsanız bulursunuz.


  • montreal  (03.07.12 13:44:36) 
@montreal Sanirim bahsettiginiz her sey asagidaki linkte anlatilmis.

02pc.net

Yani anladigim pratik olarak formattan once biostan ssd yi ahci moda almak ve kurulumun ardindan gerekli optimizasyonlari yapmak. Bir de kurulum esnasinda hdd varsa cikartin denmis. Bu biraz zor olacak ama gerekiyor sanirim?
  • sAINT  (03.07.12 14:42:59) 
hiç ssd kullanmadım ama bu modun performans arttırdığını bir sürü kaynakta gördüm, hard disk çıkarılmalı mı bilmiyorum ama sırf sata kablosunu çıkartsanız yeter zaten windowsu kurana kadar.


  • montreal  (03.07.12 15:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.