[]

iş değişikliği?

29 yaşındayım. Ankara'da pek de adı sanı duyulmamış bir şirkette muhasebe ve finans müdürüyüm. altımda bir muhasebe bir de finans koordinatörü, onların altında da 3 muhasebe şefi bir de finans şefi var. Benden önce gecelerce çalışan bu düzensiz grubu öyle organize ettim ki artık herkes mesai saatinde işinden çıkabiliyor. Kurduğum düzende kendimi de kayırmayı ihmal etmedim. Bütün görevlerimi yapabilecekleri dahilinde altımdakilere dağıttım. Düzen oturduğundan beri hiç çalışmıyorum. Yani çalışmıyorum derken hakikatten çalışmıyorum. Günde 1-2 rapor, 1-2 mail yazma ve 1-2 telefon görüşmesi dışında hiçbir şey yapmıyorum. Babamın bana öğrencilik yıllarında aldığı evde oturuyorum ve annemin kaza yaptığı için kullanmaya tövbeli olduğu arabayı kullanıyorum. Bu girişten sonra şunu da belirteyim, 3 yıldır hiç zam almadan çalışıyorum.

Şimdi işin soru kısmına geliyorum. Bir arkadaşım 30 yaşında yurt dışından master kabulu aldı. Süper bir şirkette çalışıyor. Yerine geçmem için beni tavsiye etmiş. Arkadaşım müdür yardımcısıydı. Gittim konuştum. Bana şu anda aldığımdan yaklaşık 500 lira daha fazla önerdiler. Ama teklifi müdür yardımcılığı için değil de finans koordinatörü olarak yaptılar. Finans koordinatörü istifa etmiş, 1 aydır pozisyon boşmuş. Ben girdikten ve düzen oturduktan sonra finans koordinatörlüğü için iş teklifi alıp beni de müdür yardımcısı yapacaklarmış. Bu benim için bir nevi şirketi tanıma dönemi olacakmış.

Şimdi ilki, buna inanmalı mıyım?
ikincisi, ortalama bir şirkette hiçbir şey yapmadan kazandığım kolay parayı bırakıp süüppper bir şirkette hatta holdingde gecelerce çalışayım mı? Hem de bir alt pozisyonda.
üçüncüsü, siz ne yapardınız?

 
Daha iyi bir teklifle karşılaşana kadar beklerdim.
Attan inip eşeğe binmezdim.

  • Rmdy  (03.07.12 01:02:05) 
işimi değiştirmez, kendime bir hobi/aktivite bulurdum. değişikliği yanlış yerlerde yapmayı tölere edebilecek yaşı yavaş yavaş geçmekte olduğunuzu hatırlatmak isterim.


  • ijustwannauseyou  (03.07.12 01:05:41) 
maasin 2'ye katlanmadigi surece kendini somurtme. alacagin 500 lira zaten fazla mesai yapmandan kaynakli ek masraflarina gidecektir. ya da, mesela, o haftaki migros indirimini cok calistigin icin kaciracak, veya tatile giderken ucak biletini almayi son dakikaya birakacagindan o para bir tarafindan cikacaktir. cok calistigin zaman kitap okuyamayacak, filmlerini izleyemeyecek, isyerinde internete giremediginden evde girmek icin sosyal hayatin boka donecektir.

500 lira bir sey degil. hem bakarsin mevcut sirketin bu yil zam yapmaya karar verir, senin de durumun duzelir. ayrica, sirkette eskimissin artik. belki bir ust pozisyona bile yukseltir patro seni. obur taraf daha belirsiz. risk almak iyi bir sey, ama degmesi lazim. ne guzel duzenini oturtmus, sistemini kurmussun. bence otur oturdugun yerde. yalniz, vaktini bosa gecirme. dil ogren, master yap, online kurslari bitir. ileride daha iyi is teklifi alabilecegin sekilde kendini hazirla.

cok benzer bir surecten gectigim ve sanirim senden birkac yas onden gittigim icin bu kadar rahat ve nasihatkar konusuyorum. umarim ukalalik gibi algilamazsin.
  • anamuhalefet  (03.07.12 01:07:18) 
Bence kurulu düzenini 500 lira için bozma. Kurmuşsun beyliğini, karnın tok sırtın pek ise macera arama, sonra çok dövünürsün.


  • dampire  (03.07.12 01:09:43) 
500 lira için öyle bi iş bırakılmaz gibi geldi bana.


  • buffy de vampir sayilir  (03.07.12 01:20:38) 
ben olsam aynı rakama dahi giderdim. Neden mi? Şu anda bulunduğun konumda bir başarı elde etmişsin ve başarı hikayen var. Mevcut şirkette bu noktadan daha ileri gidemeyeceksen vaktin boşa geçiyor demektir. Bu biirr.

İkincisi iki senedir zam almadığını söylemişsin. Diğer bir şirkette bu olasılık daha fazla olabilir. Maaş farkı artabilir. Makas açılabilir.

Üçüncüsü anladığım kadarıyla daha uluslararası bir firma. Eğer kurumsal bir firmaysa böyle verdikleri bir sözü yerine getirirler. Ama yine de işe başlarken o söz yerine getirilmeyecekmiş gibi işi kabul etmek lazım.

Son olarak. Sistemi kurmuş olman bir şeyi değiştirmez. Bir kriz durumunda ilk çıkarılacak listesinde olabilirsin. Bu da risk hanesine yazılsın.

Bunları yan yana koyunca ben olsam yeni bir macerada daha kendimi ispatlamaya girişirdim.
  • hatali sifre  (03.07.12 01:23:29) 
koordinatörler müdürlerin altında yani? bu hiyerarşi değişik gibi geldi. ancak durum buysa, 500 lira ücretinizin onda biri falan olmalı ve iş değiştirmeye değmez kanımca.


  • tedirginlik hucresi  (03.07.12 01:30:07) 
Sen bu gidişle o şirkette de muhasebe finans müdürü olursun. Sende o potansiyeli görüyorum şansa olmamışsın. Okurken saygı duruşuna geçtim (nasıl da abarttım) :p Hiç düşünmeden değiştir derim.


  • Struttin  (03.07.12 01:50:35) 
burası turkıye yalnız o sırkette nereye kadar durabıleceksın? yanı ılerıyı gorebılıyor musun daha? benım yasım 25. tecrubem yok. okuyorum hala. yalnız mantıklı dusundugumuzde daha bellı baslı tanındık bır fırmada calısıp ılerlemek daha mantıklı. sımdıkı yerınde olsan otur otur ılerleme nereye kadar? ılerleme varsa fırmanda saglamsa sımdıkı fırmanda dur ama ılerısı yoksa holdınge gec ve orda ılerle hem maasın 500dende fazla olur ılerde.. ama maasımdam memnunum kafam boyle rahat dıyorsan kesınlıkle cıkma:D


  • slash01  (03.07.12 02:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.