[]

(babamın psikolojik sorunları)Seroquel ve abizol ilacı kullanan var mı ?

Kısa özet geçicem:6 sene önce babam işsiz kaldı.Eve kapandı.Kendini dine verdi.Ama kafayı yedi."meleklerle konuşuyorum,şeytanla konuşuyorum" falan demeye başladı.Kendi kendine konuşmalar,ağlamalar vs.Babam krize girmişti acile götürmüştük o derece.Götüren taksici korka korka götürmüştü anlayın durumu.doktor seroquel ilacı vermişti 100 mg bi de başka bi ilaç daha 6 sene önce.25 mg'a kadar düşürmüştü.doktor ölene kadar kullancan,asla kesmicen ilacı demişti.İlacı içince düzeliyo,kahveye gidiyo okey atıyo.ama her ne hikmetse dinle ilgili bişey kafasına soktuklarında 5-10 gün sonra hastanelik oluyo.

İlacı kesmemesine rağmen babam şimdi gene eski haline döndü.seroquel 100 mg'a çıktı.abizol'da 5 mg.sizde de var mı bu ilaçları kullanan.Ne tarz bi şikayetleri vardı? sorunu neydi ? tecrübeleri olanlar yazabilir mi ?


 
hangi şehirdesin?


  • ben smyrna  (02.07.12 22:50:34) 
İstanbul


  • michael jackson  (02.07.12 22:53:24) 
yanlış anlama ama baban sizofreni belirtileri gösteriyor. psikiyatr a götürmeniz iyi olabilir


  • mortac  (02.07.12 23:11:50) 
@mortac götürdük.düşünce bozukluğu demiş annemlere.bu ilaçları vermiş işte.adam eline dini kitap vs alınca kafayı tırlatıyo.etkisinde kalıyo.bi de inanıyo.diyoruz baba inanma herifler kafadan uydurup yazmışlar diye vs dinleyen kim.şimdi ilacı aldı.1 ay ruh gibi dolaşır ilaçların etkisiyle.1 ay sonra doktor gene çağırdı.


  • michael jackson  (02.07.12 23:17:40) 
seroquel'in ataklara yol açtığı, özellikle paranoyaya yol açtığı kanıtlanmış bişi. kendisi çok kaliteli çok etkili bir ilaç da olsa şizofreni ve paranoid şizofreni durumlarında hastayı daha kötü yapıyor. o yüzden doktordan başka ilaca geçmesini rica edin. babanızda büyük ihtimal çok ciddi bir sıkıntı var. şimdiden geçmiş olsun.


  • ayiadam  (02.07.12 23:23:25) 
@ayiadam sence de şizofren olabilir mi ? şimdi internetten okuyunca bazı şeyleri uyuyo gibi.kendi kendine konuşması,mesela "düşünmüyorum öyle,kötü düşünmüyorum" diyo tekrarlıyo.5 sene önce ilk götürdüğümüzde o zaman daha berbattı.yoldan adam çevirip:ben evliyayım bana inanıyosunuz değil mi diyodu."

beni de dinden soğuttu aq.

edit:o düşüncelerde dinle ilgili işte.içindeki ses "allaha küfür et peygambere küfür et falan diyomuş." vsvs anlatçak çok şey var da kısa kestim,tüm mesajlarımda.
  • michael jackson  (02.07.12 23:44:49) 
@mortac ve @ayiadam sizi destekleyen yazılar buldum.

dine yönelme,kendini evliya ya da peygamber ilan etme vs gibi.şizofren belirtileri.

www.htanoropsikiyatri.com
  • michael jackson  (03.07.12 00:04:09 ~ 00:04:44) 
bence bir üniversite hastanesine götürün. psikotik bir bozukluk olduğu kesin.


  • psikolog sulugoz  (03.07.12 09:55:27) 
burdan teşhis koyulmaz ya. türlü türlü hastalık var. iyileşiyor da bazıları. düzgün bir doktora götürün ve seroquelden başka bir ilaç kullandırın.


  • ayiadam  (03.07.12 13:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.