[]

Like

"I can't do it like you"

Bunu nasıl çeviririz en basitinden?

"Bunu senin gibi yapamıyorum." diye değil mi?

Heh peki. Şu var,
"Senin yapamadığın gibi bunu ben de yapamıyorum" mu, yoksa "Bunu senin yaptığın gibi yapamıyorum, sen daha iyi yapıyorsun" mu?

Hangisi?
-----
"New Jenna still couldn't shake feeling like the old one."

Yani mesela burada eski Jenna duygularından kurtulabiliyor muymuş kurtulamıyor muymuş?

 
kurtulamıyormuş.


  • baldur2  (02.07.12 19:45:23) 
I can't do it like you. - Bunu senin gibi yapamıyorum/yapamam.

ikinci sorunu anlamadım.

3. soru:
Yeni Jenna hala eskisi gibi duyguyu üzerinden atamadı.
  • ermanen  (02.07.12 19:56:31) 
"I can't do it like you can't" olursa "senin yapamadığın gibi ben de yapamıyorum" olur, "I can't do it like you" olursa "senin yaptığın gibi yapamıyorum ben" olur. ve kurtulamıyormuş.


  • devilred  (02.07.12 20:23:14) 
birisi bir şeyi yapamadığını söylemiş veya göstermişse; ve "sen de" yapamadığını söylemek istiyorsan;

"i can't do it, either." demek lazım


********

"can't do sth like s.o."

s.o. can do
you can't do (like s.o.)

kıyaslama amacıyla "like you (do)/senin (yaptığın) gibi" kullanılıyor sanıyorum.
  • holy diver  (03.07.12 14:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.