[]

ice tea hakkında!

bunu okudum da ne kadarı doğru ne kadarı yanlış merak ettim.

"‎"ice tea çayın saniyeler içinde kaynatılması ve sogutulması yöntemiyle oluşturulan, yapay limon , şeftali veya mango tatlandırıcılarıyla sunulan, bir kutusunda yaklaşık 13 küp şeker olan içildiginde sadece az bir limon tatı alınan ve içildikten sonra susatan saglıksız bir içecektir. "

yerel tatlari yok eden kapitalizm, bizi boyali ,asitli,yapay tatlandiricili kansere yol açan insan doğasini bozan ürünlerini tüketmeye zorluyor
birşey olmaz, aman boşver diyerek ,seni teslim almasina izin verme iradenle, insani yerel,doğal içecekleri yaşam biçimine dönüştür.
lipton,ice tea,coca cola,fanta ,enerji içeceği vb. adi altinda satilan ürünlerle zehirlenme...
doğal yerel içecekleri tüket..
obezite ve kanser türlerini arttiran insan sağliğini bozan yapay tatlari yaşamindan çikar..

1. ilk 10 dakikada: kanınıza hemen 17 çay kaşığı kadar şeker girer. bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ‘fosforik asiddir'.
2. ilk 20 dakikada: kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.
3. 40 dakika içinde: kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.
4. 45 dakika içinde: beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)
5. 60 dakika içinde: ani açlık hissi oluşur.
6. kolaya ve tatlılara saldırırsınız.
7. bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişir.
8. şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir."

 
aynısı ya da benzeri kola için de söylenmişti galiba.


  • sutlu nescafe  (02.07.12 13:30:13) 
yazıldığı kadar korkutucu değil durum ama...

evet, bu tür bütün içeceklerde çok ciddi miktarda şeker var. şekerin ise sigara kadar tehlikeli olduğu konuşuluyor.

benim anlamadığım aptallık, amerika'da nereye giderseniz gidin size ev yapımı buzlu çay verirler. bunun nedeni hem sağlıklı olması, hem yapımının oldukça ucuz ve kolay olmasındandır.

o yüzden bu basit içeceği evde kendiniz yapın. istediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz, 0 şeker kullanabilirsiniz, şeftali limon katabilirsiniz...inanılmaz oluyor tatları.
  • kuja  (02.07.12 13:31:21 ~ 13:32:50) 
maddelerin bir çoğu tecrübe ile tarafımca yalanlanabilir + yan tarafında besin değerleri diye bir bölüm var bunları yalanlayan (olayı şeker zaten evet tüketen de bunu bilir) bir de. ha derseniz o değerler de yanlıştır o zaman bir şey diyemem, tüm dünyayı iyi kazıklamışlar, tüm bakanlıkları, yetkili kurumları satın almışlar tezine katılır bu komplo teorisine ortak olurum.


  • mutluvatandas  (02.07.12 13:33:08 ~ 13:34:27) 
330 ml suya 17 çay kaşığı şeker atıp için ve ice tea ile karşılaştırın, farkı görürsünüz.
o kadar şeker yok, yanındaki besin değeri kısmındaki rakamlar o kadar az olmazdı zaten.
Ama içindeki ne limon tadı, ne de çay tadı doğaldır endüstriyel ürünlerde. Üşenmiyorsanız evde ice tea yapmak çok kolaydır zaten
  • spankenstein  (02.07.12 13:57:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.