[]

çanakkale-ayvalık

çanakkaleden ayvalığa doğru inelim diyoruz..bildiğiniz,önerebileceğiniz,mutlaka görülmeli dediğiniz yerler var mıdır bu civarda ??




 
kesinlikle "assos".


  • xenderoth  (01.07.12 23:39:49) 
Yol boyunca kaz dağlarının eteklerinde köyler var, mutlaka girip çayınızı için, bir şeyler atıştırın. Güre ve Zeytinli'nin köy olan kısımları, Hasanboğuldu (Sutüven), Şahindere Kanyonu, Pınarbaşı gibi yerler aklıma gelenler. Bunlar Kaz Dağları tarafında kalanlar. Diğer tarafta ise Şeytan Sofrası, Adalar, Cunda (Alibey) Adası aklıma gelenler.


  • ahmetcan44  (01.07.12 23:40:51) 
o bolgede cok fazla yer var. bir yere gidelim tatil yapalim diyorsaniz assos ve ayvalik sizi keser. ama gezelim gorelim modundaysaniz ilk aklima gelenler;

truva
bozcaada
bayramic - ayazma
gulpinar'da apollon smitheus
assos ve kadirga koyu
kucukkuyu adatepe koyu
kucukkuyu zeus altar'i
altinoluk
ayvalik
  • Jaaaccckk  (02.07.12 00:22:48) 
ezine tarafından assos'a giderken gülpınar civarlarında apollon smintheus antik kenti var. tarihe merakın varsa etkileyici bir yer. assos'u geçtikten sonra küçükkuyu'da yolun birleştiği yerde u dönüşü yaparak çanakkale istikametine doğru bir kaç yüz metre ilerleyip sağdan yeşilyurt köyüne gidebilirsin, orası da güzeldir. yalnız tabelayı kaçırmaman lazım çünkü nerdeyse 180 derecelik bir dönüş var. orayı gezdikten sonra tekrar edremit istikametine dönüp küçükkuyu civarlarında soldan başdeğirmen'e giriş yolu var. yaklaşık 3-4km kaz dağlarına tırmandıktan sonra sağdan hafif bozuk orman yolundan mıhlı çayı'na gidebilirsin. oradan sonra tekrar anayola inip biraz ilerledikten sonra küçükkuyu'yu terketmeye az bir mesafe varken yine soldan adatepe yoluna girip 3-4km gittiken sonra muhteşem bir taş köyü ve zeus altarını ziyaret edip tüm körfezi kuşbakışı izleyebilirsin. yolumuza devam ettikten sonra altınoluk'la karşılaşıyoruz ama orada pek bir numara yok. güre civarına vardığımızda yine soldan pınarbaşı istikametine giriyoruz. 2-3km nispeten kimi zaman bozuk satıhta gideceğimiz yol bizi muhteşem bir doğayla karşılaştırıyor. burada özellikle dikkat çekmek istediğim yer ağlayan şelale. tekrar anayola döndüğümüzde kısa bir mesafe sonra akçay'a varıyoruz. akçay girişini 100m kadar geçtikten sonra olivecity'nin karşısındaki yoldan, yani soldan kızılkeçili yoluna giriyoruz. 2-3km sonra güzelim kızılkeçili köyüne varıyoruz. buradaki çınaraltında birşeyler içebilirsiniz. köyün devamında hasanboğuldu şelalesi'ne giden 3-4 km'lik yol var. hasanboğuldu'yu kesinlikle görmelisin. haftasonu gidersen epey kalabalık olur. tekrar anayola dönüp akçay'ın içine dalıyoruz. orada yapılacak pek bir şey yok. kordonda turlayabilirsiniz o kadar. bu arada ayvalık tarafına geçiş için edremit-burhaniye-ayvalık istikameti değil, akçay-burhaniye istikameti daha mantıklı. hem edremit'te bir numara yok hem de yolu 10km kadar kısatlmış olursun. akçay'dan burhaniye'ye doğru giderken 5-6km sonra yol ayrımından ören istikametine girebilirsin. çok bir şey yok ama tur atılabilir. devamında izmir yoluna çıkıp ver eleni ayvalık. yol üstünde pelitköy ve gömeç var ama durmaya değmez. ayvalık'ın kordonunda biraz gezdikten sonra iç taraftaki sokaklarına gitmeni öneririm. son olarak ayvalık'ın girişine geri dönerek ışıklardan sol taraf dönüp güzergahın en kıymetli yerlerinden biri olan cunda'ya doğru yol alınır. cunda'nın sokaklarını, aşıklar tepesini, kiliseyi vs. gezmeni öneririm. gezimiz bitti :) tabi bunları tek günde yapman mümkün değil. zaten anlattığım yerler de bakıp çıkılacak yerler değil. hepsinin kendine özgü güzellikleri var. tadını çıkart.


  • holydreamer  (02.07.12 00:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.