[]

askere gitmek istemeyenler.

neden askere gitmek istemiyorsunuz? hakikaten ciddi ciddi merak ediyorum.tek kariyer planı geçim derdi vs olan siz misiniz?biz askerde hayatımızın belli bir kısmını orada geçirirken siz niye gitmiyorusunuz?
askeriye mantıklıdır mantıksızdır gereklidir gereksizdir ayrı konu tartışılır ama anayasada olan bir kanuna rağmen çogu insan askere gitmesine ragmen gitmeyen kesimi ben hakikaten anlamıyorum

not:amacım herhangi bir tartışma vs değil.

 
gitmeyen kesim derken sürekli erteleyenlerden mi bahsediyorsun. nasıl gidilmiyor?


  • tepedeki psychedelic adam  (01.07.12 20:47:47) 
uzun hikaye, vicdani ret diye bir kavram var, oradan araştırmaya başlayabilirsiniz, buradan alacağınız öznel cevapların bir şeye merhem olacağı yok. vicdani ret denilen şeyi 1 saat okumayın, günlerce haftalarca okuyun, örnekleri filan inceleyin, görüldüğünden çok daha kapsamlı, dalları olan bir konudur.


  • hewit  (01.07.12 20:49:28 ~ 20:49:37) 
sürekli erteleyenler.askere gitmeme bahaneleri fırsatları yaratanlara.mesela benim kuzenimde asker çocugu olmasına rağmen gitmiyor.daha teclili yaşı vs yasal sınırlar içinde ama mantaliteyi anlamıyorum o kadar.


  • grinito  (01.07.12 20:50:01) 
ben tc'nin batısında doğdum. kuzenlerim hakkari van şırnak gibi yerlerde askerlik yaptı genel olarak. hatta masterı olan kuzenim bildiğin şırnakda abisi de yüksekovada yaptı. ben de büyük ihtimal oralara düşücem. canım da kıymetli olduğu için oralara gidip ölmek istemiyorum. ben de isterim çanakkalede izmir de askerlik yapmak ama talih işte.


  • ayiadam  (01.07.12 20:53:39) 
Çoğunluğun fikri "erteleyebildiğim kadar erteleyeyim, o zamana kadar belki bir bedelli olur, belki yasa değişir paralı askerlik filan gelir, yırtarım" şeklindedir muhtemelen.

Bir de şu var; mezun olur olmaz gitmenin bariz bir avantajı yok, ertelemenin de dezavantajı yok. İnsan evlenmeye filan karar verirse evlendikten sonra gitmek olmaz, o yüzden 'mecbur kalınca' gidecek oluyorlar.

Benim kendi durumum ayrı...
  • long live rock n roll  (01.07.12 20:55:16) 
orda çiçeklerle karşılamıyorlar neticede. insanların hakkında sadece rivayetler duyduğu bir ortama da gönüllü bir şekilde atlayıp gitmesini bekleyemezseniz. o yüzden ha babam ertele de ertele yapıyor millet.

ha bana kalsa olabildiğince erken gidilip halledilmeli.
  • rectoa  (01.07.12 21:01:28 ~ 21:01:42) 
Anama bacıma sövülmesinden, ot yolmaktan, 1-3 nöbet tutmaktan, 3 kuruşluk adamlara emredersin komutanım çekmekten, cezalı çukur başı beklemekten, bidona selam vermekten, komutanın karısının poşetlerini taşımaktan hoşlanmıyorum. Yeterli gelmediyse 100-150 madde daha sayarım.

Düdüt: Askerden kaçmaya, ertelemeye falan çalışmıyorum bu arada. Günü gelince gideceğiz. Bedelli askerlik adı altında bana zorunlu kılınması insan haklarına aykırı bir angaryadan kurtulmak için 30000 lira ödemek de askere gitmek kadar aptalca zaten.
  • terelelli  (01.07.12 21:11:57 ~ 21:15:42) 
yatak toplamak istememek bile bu soruya cevap olabilir.

not: gittim, geldim. gerçi yatak kırışık diye 5 hafta çarşım kilitlendi ama olsun. eğlenceliydi.
  • ykyt  (01.07.12 21:13:40) 
21. Yyda bir kisiyi zorla bir yere goturmenin SUC oldugunu dusundugumden.


  • zaxurani  (01.07.12 21:16:35) 
@nozel he babacım he tamam küfür yok askerde. Sen onu -hadi askere gidip gelen tanıdıklarımın şehadetine, okuduğum ve derhal buraya link koyabileceğim (evet askerini hedef tahtası olarak kullanan ya da ceza olarak eline pimi çekilmiş el bombası veren komutan erlerin anasına çok saygılıdır, asla küfür etmez) gazete haberlerine inanmazsın da- okuduğum mahkeme tutanaklarına anlat. Hiçbir şey yapamıyorsan ekşi sözlükte askerlikle ilgili başlıkları bir oku. Bir de askerlikle ilgili tek sorun insanların anasına sövülmesi gibi aradan cımbızla laf çekilmesine de hastayım.

''Bizim bi' arkadaş komutanını dövdü''. Hah işte onu diyorum, ben de vurdum tekmeyi yüzbaşının kapısına...

Bir de kısa dönemsem sorun yok, uzun dönemsem anama küfür serbest öyle mi? Ne güzel İstanbul be!

15 milyonuncu edit: Sabahtan beri konuşuyoruz hiç dayak demedik bu arada. Onu da bir yalanlasanıza çok eğlenceli olur.
  • terelelli  (01.07.12 21:55:17 ~ 22:00:02) 
basitçe tamamen şans eseri bu topraklar üzerinde doğmuş olunması sebebiyle, er kişinin istemediği bir şeye zorlanmasını ters bulduğumdan dolayı. sözlükte de söylediğim gibi, bu devlet bana hiç bir şey vermediğinden dolayı benden bir şey isteme hakkı olduğuna inanmıyorum. bu ülke içinde ne zamanımı ne de hayatımı feda etmeyi istiyorum. bunun kariyerle, hayatla alakası yok. isteyip istememekle alakalı.
sırf sayıyla savaş kazanma takdiği bilgisayar oyunlarında kaldı sadece ne yazık ki...

biz yaptık, siz neden yapmıyorsunuz mentalitesi de temelinde sakat açıkcası. her ne kadar sorunuzun nispeten iyi niyetle geldiğini düşünüyor olsam da, askerlik konusunu düzgün tartışamıyor olmamızın en büyük sebeplerinden birinin de bu mentalite olduğunu düşünüyorum
  • linaros  (02.07.12 00:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.