[]

Çok mu Risk Alıyorum (İstanbul'da Ulaşım)

Arkadaşlar,

Benim yarın sabah 09.40'ta Atatürk Havaalanı'ndan uçağım var ve Ankara'dayım. Durum şu: 00.30'a İstanbul'a otobüs bileti aldım ve 06.30'da Esenler Otogarı'nda olacağı yazıyor. Oradan da metroyla havaalanına geçmeyi planlıyorum.

İki sorum var:

1) Ankara-İstanbul yolunda ve köprülerde vs. benim bir şekilde Esenler'e varışımı deli gibi geciktirebilecek olağanüstü bir durum (yol çalışması vs.) var mı?

2) Esenler'den metroyla havaalanına varmam tahminen kaç dakikamı alır? Metro dışında daha garantili bir opsiyon var mı? (sabah trafiği olursa vs. diye metroyla gideyim dedim)

Teşekkürler.

 
metro yanlış hatırlamıyorsan dış hatlara kadar giriyordu. ama siz yine de işinizi garantiye alıp bileti 11e falan çektirin bence.

not: istanbullu değilim
  • düşünüyorum öyleyse vurun  (01.07.12 16:44:37 ~ 16:45:03) 
1. ankara istanbul yolunda f.s.m köprüsünde bakım ve onarım çalışmasından dolayı uzun kuyruklar oluyor. tam o saatlerde trafik olur. firmaya danışın onlar bilir ne kadar trafik olduğunu.

2. metro en güzel yol. başka yolu denemeyin. havalimanının alt katında ineceksiniz. oradan gidersiniz.
  • iddaaci  (01.07.12 16:46:44) 
Evet Fatih Sultan Mehmet köprüsünde bakım var ve trafik oluyor çok risk almış olursunuz gece 23 e falan aldırın otobüsünüzü riske değmez bence.

Edit: Firmanın servisi en kötü yeniibosnaya kadar vardır oradan taksi yaparsınız 7-8 lira falan yazar.
En güzel ulaşım metro ama o satlerde çalışmıyo olabilir.(erken vardığınız saatlerde.)
  • basond  (01.07.12 16:49:30 ~ 16:51:05) 
harem'de inersin vapurla eminönüne gelirsin. tramvaya binip yusufpaşa durağında inersin ordan metroyla gidersin paşa paşa da yetişirsin.

ayrıca 06:30 da esenlerde olacağını düşünmüyorum. daha da gecikebilir.
  • busabahlarinbiranlamiolmali  (01.07.12 16:53:02) 
iyi ki duyuru açmışım yav, bişey olmaz diyeeceğinizi sanıyordum. erkene çekeyim bari bileti (bulabilirsen çek tabi şimdi).


  • boshi  (01.07.12 17:03:31) 
check in yaptırırsan sorun olmaz, yetişirsin


  • sekilci zihniyet  (01.07.12 17:49:34) 
risk yok!


  • les  (01.07.12 22:49:18) 
Sabah çok erken saatlerde Boğaz'ı geçiyorum.

FSM Avrupa yönüne saat 6- 6:30 arasında boş, Anadolu yönüne yarı sıkışık oluyor.

Boğaziçi Köprüsü'nde Avrupa yönüne 6:30-6:45 ararsında ek şerit ekliyorlar ama trafik iki yöne de açık oluyor.

Eğer bineceğin otobüs Harem'e uğramadan FSM Köprüsü'nden geçip Esenler'e gidiyorsa dedikleri saatte Esenler'de olursun. Oradan da yarım saat içinde havalimanına geçersin.

Ama uzun bir şehirlerarası yolculuk yapıp geliyorsun. Lastik patlaması yüzünden veya yarım saatlik bir arıza, yolda bir kaza sebebiyle köprülere bu saatlerden geç ulaşırsan uçak kalktığında hala yollarda olabilirsin.

Geç kalmanın telafisi yok ama erken gelmeyi telafi edebilirsin ( lounge'lar, uzanıp kitap okumak vs )
  • nop  (02.07.12 10:20:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.