[]

Beyoğlu'nda bir anadolulu

Merhaba,

Ben yarın İstanbul'a geleceğim ve yaklaşık 2 hafta Beyoğlu'nda kalacağım. Anneye anlatır gibi nereleri gezmeliyim, nerelerde yemek yemeliyim, akbil nedir?/almalı mıyım? gibi sorularımı cevaplarsanız bir Ankaralı olarak "Ankara'nın en çok İstanbul'a dönüşünü seviyorum" cümlesini garipsemeyi bırakabilirim. Haftaiçi 4-5 sonrası boş olacağım, haftasonu da tüm gün boş olacağım.

Peşin not: "X'e git" yerine X'e nasıl gideceğini tarif etmelisiniz çünkü "How can I go to Sultanahmet?"cilerden tek farkım soruyu Türkçe de sorabiliyor olmam.

 
kahvaltı için yeniköy emek kafeyi (yeniköy) veya fevzi hoca'yı (tepeüstü) deneyebilirsin.

akşam yemekleri için 360 istanbul'u tercih edebilirsin. istiklal caddesi mısır apartmanı galatasaray.

eğlenmek ve dans etmek için ortaköy - bebek hattında reina, sortie veya chilai düşünülebilir.

tarih ve kültür için sultanahmet yeterli.

boğaz köprüsü, galata kulesi, kız kulesi plase
  • kjswbdlkjfdlkj  (01.07.12 01:31:52) 
Her yere minibüsle gidemezsin. sadece minibüsler de para geçiyor.
Otobüs kullanmak zorunda kalacaksın büyük ihtimal. Akbil almalısın.

Sonra ki hafta sonu zirve olacak ona git , gez.

Çamlıca tepesine çık akşam-gece.
  • chiko06  (01.07.12 01:42:08) 
öncelikle akbil kesinlikle al. karaköy'den alabilirsin sanırım. karaköy için de istiklal'in sonuna yürüyüp "tünel" denen minik metroya bineceksin. jetonla binebilirsin ona. inince de karaköy'deki akbil gişesi nerde dersen gösterirler.
metro için jeton, metrobüs için 3-5 kullanımlık kartlar var ama akbilsiz otobüse binilmiyor sanırım. onlarla idare etsen bile zarara girersin.

gezmek, yemek içmek için... herkesin bildiği şeyler harici orijinal bir şeyler gelirse aklıma yazarım.
  • honeybunny  (01.07.12 01:45:45) 
Bu biraz opsiyonel tüm öneriler farklı eksenlerde olacaktır ama kjswbdlkjfdlkj'nin alternatif programı oldukça ideal. O programla Istanbul'da çizgi üstü bir yaşam süren birinin genel tecrübesini yakalayabilirsin. Ben olsam o rotadan gitmeyi tercih ederdim.


  • Struttin  (01.07.12 02:26:43 ~ 02:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.