[]

İş hayatındaki ikilemler

Uzun süredir mühendis olarak çalışıyorum. Dönem dönem aklıma "bu ne olm kaç senedir şu işin içindesin bir sürü mal senden daha iyi durumda, daha iyi paralar alıyor; sen de aksiyon al ilerle, yurtdışında çalış, mba yap, pmp al, iş değiştir" gibi düşünceler hücum ediyor.

Bir yanım bunlar için aksiyon almak isterken, bir yanım da "olm manyak mısın her aşamada her statüde sömürüleceksin, kendini çok yıpratmadan alabildiğin maksimum rakamı al ve bak keyfine" diyor. Belli bir efor sonrası bir şey değişmediğini gördüğüm kimseler de ikinci düşünceyi onaylayacaklar sözler söylüyorlar.

İlk düşünceyi onaylatacak birisini tanımadım, çok çalışan hep daha çok sömürüldü en fazla biraz daha fazla maaş aldı. Hiç biri o gazetelerde seksi pozlar veren executivelerden biri olmadı. Zaten o tip kişiler (çok genelleme gibi gelse de) kendi cemiyetleri aracılığı o seviyelere geliyorlar. Normal bir durum adamlar sonuçta kendi tanıdıklarına, tanıdık çocuklarına yurtdışı eğitimler vs ile gerekli donanımı aldırıp direk yönetimden başlatıyorlar. Lisans mezunu bir mühendisin executive olması olasılığı bile komik. (olanları tenzih ederim)

Ne yapmak lazım? Bu çeşit ikilemler beni deli ediyor, ne istediğimi bilemiyorum.

 
büyük bir firmadaysan, kendini geliştirmişsen, bazı projeler gerçekleştirmişsen nispeten küçük firmaların yönetici olarak havada kapması lazım. iş bulma sitelerinde cv'ni güncelle, ilanlara başvur falan elbet çıkar bir şeyler.


  • r_u_h  (29.06.12 16:34:21) 
iyi bi mühendissen kendi isini kurmayi dene?


  • serabetan  (29.06.12 20:54:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.