[]

dosya yedekleme senkronlama

senkronlama/yedekleme yapacağız. bir tane ana bilgisayar olacak; orada ihtiyacımız olan tüm dosyalar olacak, biz başka bir yerden oradaki dosyalardan birini aldık diyelim(netten olur, doğrudan olur), sonra üzerinde oynama yaptık/değiştirdik vesaire. bu ana bilgisayar otomatik olarak kendi dosyalarını güncelleyecek gibi bir şey, tam anlatamadım galiba.
dropbox, google drive, yandex.disk ya da başka bir şey bunu yapmamıza olanak sağlar mı? sağlarsa nasıl?



 
dropbox aynen bu sekılde bişi. farklı kişiler o dosyalara erişip değiştirebilir.

yandex disk ve google drive daha kişisel. yani kişisel verilerinizi oralara deolarsınız, oke ama farklı kısıler gelıp editleyemez onları.

dropbox'ı kesınlıkle deneyın. bir havuz olarak düşünün dropbox'ı. size ve izin verdiğiniz kişilere açık bir havuz. örn. bir proje üzerinde çalışan bi' takımsınız. grafik tasarımcı kardeş ofiste logo hazırlayıp havuza atar. eve gider 2-3 değişiklik yapar son halini verir yine havuza atar. aynı şekilde yazılımcı kodları boyle yapar gonderır falan. kimsenin birbiriyle doğrudan muhattap olmasına gerek kalmadan, kişiler hızlıca dropbox'a bırakır dosyalarını.

dropbox'tan para alıyomuşum gibi anlatmısım he.
  • hjarteblod  (29.06.12 09:19:03 ~ 09:21:01) 
havuza atma kısmı tamam da, dediğim gibi bir tane bilgisayar da sürekli kendine bu dosyaları alsın istiyorum. hani internet olmaz, bir şey olur, yedek tutsun. bunu otomatik yaptırabiliyor muyuz? sadece bilgisayarı açacağız o güncelleyecek.


  • late viper  (29.06.12 09:29:03) 
bu otomatik olarak nasıl yapılabilir bi bilgim yok malesef.


  • hjarteblod  (29.06.12 09:39:31) 
Acaba SVN tarzında bir şeyden mi bahsediyorsun? Bir sunucuda kurulu olup, değişiklik yapanların oradan aldığı ve tekrar o sunucuya son halini koydukları bir sistem diye anlatmaya çalışayım. :)

Genelde birden fazla kişinin bulunduğu yazılım projeleri için kullanılır.
  • hatali sifre  (29.06.12 09:41:35) 
Dropbox bazı dosyalarda problem çıkarıyor görmüyor vs. Sugarsync kullanın en iyisi budur.


  • coca--cola  (29.06.12 10:19:34) 
back up programları var. istediğiniz klasörü seçiyorsunuz, istediğiniz aralıklarla klasörü kontrol edip, değişiklikleri netteki bir alana atıyor.


  • togi  (29.06.12 11:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.