[]

Çok değerli bir dost ile bir günü en iyi şekilde değerlendirmek

Evet arkadaşlar duyurum gayet açık. Bir kaç gün içinde istanbul'da çok değerli ve eski bir dostumla(bayan) buluşacağım. Kendisi istanbullu değil uzun bir aradan sonra ilk kez buluşma imkanı doğduğu için en iyi şekilde ağırlamak istiyorum. Kendisi ile bir günü istanbul'da en iyi, güzel, eğlenceli şekilde nasıl değerlendirebilirim ? Mekan, yer her türlü tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. İstanbul avrupa yakası için olursa çok memnun olurum.

edit: bütçe için öğrenci bütçesi diyelim.

edit 2: yaş aralığı 20-24 yaş arası :)

 
valla ben istanbul'a geldiğimde kızılkayalara gitmeden yapamıyorum. oraya götürebilirsiniz tabi bayan olunca sever mi bilemem. çok güzel yemek mekanları var ben seyrek geldiğim için bilmiyorum ama şöyle güzel bir vapura biniş ardından boğaza karşı bir balık restoranı güzel olabilir.


  • passion rules the game  (17.10.08 00:52:46) 
Butce, yas ve zaman araligi ile ulasim durumunu belirtmemissiniz ama birkac sey onereyim;

- sabah kahvaltiya yenikoy gibi bir yere gidilebilir, yenikoy spor kulubu olabilir misal. (fiyatlari uygun sayilir) (anadolu yakasi olur deseydiniz cengelkoy)
- aksam uzeri limonlu bahce'ye gidilebilir (taksim)
- aksam yemegi icin guzel bir yer tercih edilebilir (burada butce cok onemli oldugundan oneriler cok degisiklik gosterebilir)

bu ne hep kapalimsi alanlar derseniz ulus parkina gidip piknik yapabilirsiniz (hava sartlarina gore)

ekleme: raki balik falan derseniz rumeli fenerinde barinak var, salastir ama mezeleri superdir. gidip begenmeyene rastlamadim.
  • entrapmen  (17.10.08 00:52:59 ~ 00:54:40) 
aklın varsa yeniköy spor kulubu çay bahçesine gelme..

öncelikle fiyatları öğrenci için hiçte uygun değil..ve çok daha önemlisi servisi berbat ötesidir..iğrençtir..


önerim : bindir bi vapura, iki akbil basarsınız. iyi bi yolculuk yaparsınız..xD
(ama cidden yeniköy çay bahçesine gelmeyin)
  • point guard  (17.10.08 01:25:25) 
istiklal ve boğaz gibi mekanları es geçmeyin. bir iki yürüseniz bile gündüz gece farketmez istanbulu yasamıs olursunuz.

kültür sanata az bucuk merakınız varsa, beyazıttan sultanahmetten gülhaneye kadar yürüyebilirsiniz, bence cok etkileyici olur. gülhane setüstünde bir çay içersiniz süper olur.

müzeleri gezebilirsiniz, istanbul modern falan işinizi görür. ortakoy, bebek taraflarında bişeyler yersiniz, keyfiniz yerinde olursa ne yediğinizin de pek onemi olmaz derim ben.

soylediklerim ya bedava ya da cok ucuz şeylermiş şimdi farkettim.
  • tcyx  (17.10.08 09:53:22) 
Arkadaşlar peki istiklalde pek bilinmedik ama süfer kahvesi olan bir yer biliyor musunuz ? Starbucks olmamasını ümit ediyorum


  • joehigashi  (17.10.08 10:23:09 ~ 10:23:20) 
daha önce sorulan bir soruya verdiğim bir cevaptan alıntı yapıyorum. tam olarak aradığınız şey olmayabilir ancak fikir verebilir:

"...sabah 11 gibi geziye başlanır. sultanahmet'te aya sofya, sultanahmet camii ve yerebatan sarnıcı üçlüsü gezilip köfte yendikten sonra (yaklaşık 2 saat sürecektir), kapalıçarşı ve mısır çarşısı'ndan sadece görme maksatlı geçerek, galata köprüsü'nden karaköy'e geçilir. dümdüz yukarı çıkılır, galata kulesi'nin yanından da geçilir bu arada. hatta galata kulesi'ne de çıkılır ki istanbul'un güzel bir manzarasını görsün sayın turist. böylelikle istiklal caddesi'ne çıkılmış olunur. tahminimce istiklal'e çıkışınız 3 olacaktır ve yine tahminimce çok yorulmuş olacaksınız ikiniz de. bu yüzden tünel'deki gloria jeans'e girip kahve içilebileceği gibi, yine tünel tarafında olan (meydana doğru yürürken sanırım 2. sokakta, kumbaracılar yokuşu) mihrimah sultan'da da mola verilebilir. nargilesi vardır, güzel kekleri vardır. 1-2 saat de orada oyalandıktan sonra istiklal'de şöyle bir yürünür. meydana gelinir. ortaköy'e doğru inilir. hatta inmişken bebek'e kadar gidilir. taksim'deki gloria olmadı, buradaki olsun denir ve oradakine gidilir. deniz kenarında oturulur.

şimdi burada alternatif olarak, kız eğer tarihi eserleri falan görmekten hoşlandıysa, programa dolmabahçe de eklenebilir. hatta istiklal'de st.antoine kilisesi'ne girmekte de fayda olabilir. dolmabahçe'ye en geç 3'te gitmeniz gerekiyor. 4'te olabilir, emin olamadım bir an.

neyse efendim. bebek'ten sonra ortaköy'e dönülür ve kumpir yenir. ardından da taksim'e çıkılır. bu arada saat tahminen 7-8 olacaktır. bir bira içmek için yine kumbaracılar yokuşu'nda bulunan south park cafe'ye gidilebilir. güzel manzarası vardır.

bu bana güzel bir plan gibi geliyor. bir çok yabancıya bu plana benzer planlarla rehberlik ettim, herkes çok memnun kaldı. yorucu ancak zevkli.

bir de alternatif olarak, eminönü'nden kalkan boğaz turu motorları var. iki saat kadar sürüyor. o da planın bir yerine sokuşturulabilir...."
  • co2s2  (17.10.08 11:34:51) 
ortaköyden de kısa boğaz turları var. yine 2 saat sürüyor.


  • mea maxima culpa  (17.10.08 12:41:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.