[]

fotoğraftaki kabloyu yok etmek

istiyorum. öncelikle sağ tarafta gözüken beyaz kabloyu. sonra da siyahı.

photoshop'da clone stamp'le yan tarafından seçe seçe yapmaya çalışıyorum ama pek bilmediğim için tabi aşırı belli oluyor.

başka bi taktiği var mıdır bu işin?

 
ufak ufak patch tool'la gitmeyi dene (bi de temiz iş için baya bi yaklaş, pixel pixel git)

eğer çok önemliyse tabi :)
  • brkylmz  (28.06.12 21:36:16 ~ 21:36:49) 
ya işte büyük halini flickr'a koyacağım başka da bi olayım yok. =)


  • i was me but now he s gone  (28.06.12 21:38:08) 
sileceğin alandan yeni bir layer kopyala.. onun üzerinden git clone stamp + blur/sharpen/smudge diye.. sonra da fazlalıkları sil, bitsin. en hızlı yol olmasa da en temizi bu bence.


  • jack of hearts  (28.06.12 21:42:05) 
@jack of hearts photoshop'a daha yeni başladım şu anda yazdıkların başka bir dil gibi geldi bana. teşekkürler yine de, bakayım bi neyin nesiymiş bunlar. =)


  • i was me but now he s gone  (28.06.12 21:44:35) 
cs5 kullanıyorsan clone stamp aracı, patch aracı ve healing brush araçlarının birleşmiş hali var: content aware fill, 2 tıkla çok ayrıntılı olmayan kompozisyonlarda başarılı. www.dailymotion.com
edit link: www.bascek.com

  • ukde  (28.06.12 21:50:01 ~ 22:00:27) 
tanıdık şeyler ya.. clone diyerek yanlış demişim bu arada.. kastettiğim şeyin adı "healing brush tool." boş sayfa açıp j'ye bas.. yaptığı şey benzer baya clone stamp'e aslında. önce alt'a basılı tutarak bir alan seçiyorsun kendine resim üzerinden.. sonra herhangi bir yere bastığında fırçayı (eline alt'tan kaldırıp), seçtiğin alanı yapıştırıyor oraya. tabii daha şık bir tool bu clone'dan, bana sorarsan.


  • jack of hearts  (28.06.12 21:51:18 ~ 21:52:03) 
Ben yaptım, oldu: i.imgur.com

Şaka şaka, tabii ki pek temiz olmadı. Ama "jack of hearts" ne dediyse doğrudur, kablolar sakat yerde, Photoshop'a yeni başlayan için aslında zor bir iş bu bence...
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (28.06.12 21:53:05) 
b1206.hizliresim.com

ben de şöyle yaptım. oldu sanki? =)
  • i was me but now he s gone  (28.06.12 22:01:19) 
bi' pixel kaymış yukarı sadece, onun haricinde güzel. :)


  • jack of hearts  (28.06.12 22:02:09) 
şam'da kayısı .)


  • ukde  (28.06.12 22:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.