[]

word - arapça

en serin günler sizinle olsun (sıcak memleketler için tabii)
--
word programında hem türkçe (latin harfleri ile) hem arapça (arap harfleri ile) nasıl yazabiliriz?
ofis 2010 kullanıyorum. programın ayarları ile oynuyormuşuz filan.
--
efendim, şurada www.isa-sari.com yazdıklarımı kopyalayıp yapıştırmak değil maksadım, doğrudan wordde yazmak.
--
mümkünse latin harfli tuşlar arap harflerinde yakın sesli harflere denk gelse.. mesela mim harfi için m tuşuna, lam harfi için l tuşuna bassak..
--
selam..

 
ben kopyala-yapistirma islemi icin su siteyi kullaniyorum:
www.lexilogos.com
arapca harflere ayri ayri imlec ile tiklama yerine normal klavye ile yazma rahatligi var.
  • shi aila  (28.06.12 18:33:17) 
sevgili hamsi, standart arapça klavye ile yazmak benim için zor çünkü sıfırdan yeni bir öğrenme süreci eklenecek. bir yol bulamazsam ona mecbur kalacak gibiyim.
--
shi aila, yukarıda verdiğim adreste de sizinki gibi normal klavye ile yazma özelliği var. bu, kısa kullanımlarda güzel bir özellik olmasına rağmen ben bunu doğrudan wordde yapmak istiyorum. zira uzun bir yol var önümde ve beni en az uğraştıracak, yazdığım dosyayı başka bilgisayarda açtığımda da arapça fontu o bilgisayara yüklemek şartıyla sıkıntı çıkarmayacak bir yol arıyorum.
  • hicazkar  (28.06.12 22:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.