[]

resim öğretmenliği

Merhaba kuzenim resim öğretmeni olmak istiyor.Bunun için ne gibi bir hazırlık gerekli?Bildiğimiz kadarıyla barajı aşıp özel yetenek sınavına girliyor.Yetenek sınavı öncesi kurs almak gerekli mi?Bu kurslar nerelerden alınıyor?Yetenek sınavında nasıl sorular soruluyor?Bir de hem resim bölümü hem de resim öğretmenliği bölümü var.Resim bölümün de de öğretmen olabilmek için formasyon mu gerekli.Bizi bu konuda aydınlatırsanız çok seviniriz.




 
çizimine güveniyorsa eğer kursa gitmesine gerek yok. yetenek sınavından geçer büyük ihtimalle. çünkü resim öğretmenliğinde yetenek sınavlarında çok zor şeyler çizdirmiyorlar. resim bölümüne giderse öğretmen olabilmek için ayrıyetten formasyon da almak durumunda.


  • alexsandro de souza  (28.06.12 14:10:01) 
yetenek sınavında çizim yaptırıyorlar diye biliyorum.
doğal bir yeteneği yoksa kurs çok bir fayda sağlamaz, yetenek sınavı için kurs almaya gerek yok bence, o yöne meyilliyse bir yeteneği vardır eminim.
ama kurs almayı düşünüyorsa kara kalem üzerine özel ders veren hocalar var, faydasını görür.
  • Laplace  (28.06.12 14:11:30) 
eğitim fakültesine gidecek , öğretmen olmak için. eğitim fakültelerinin resim bölümüne özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyorlar, barajı aşıp bu sınavları kazanmalı. yetenek sınavı için yeter düzeyde olabilmek için, hazırlık kurslarına gitmeli.
kazanıp 4 sene okuyup mezun olduktan sonra devlet okullarında öğretmen olabilmek için kpss denen şeyden iyi bir puan almalı ve aklında bulundurmalı ki resim öğretmenliği kolay kolay atama yapılan bir bölüm değil.
Güzel sanatlarda resim okuduktan sonra formasyon alınabiliyor mu emin değil , eskiden bu konuda bir sıkıntı vardı. Ama madem resim öğretmeni olmak istiyor eğitim fakültesi en doğrusu onun için. yetenek sınavında, canlı model, natürmort ve hayali çizim yaptırıyorlar.
  • rn  (28.06.12 14:32:17 ~ 15:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.