[]

ezan sesi

evim 5. katta. minareyle aramızda 30-40 metre var.

ezan sesi o kadar fazla geliyor ki, evin içinde biribirimizle konuşamıyoruz, televizyonu duyamıyoruz, bunları geçtim gerçekten çok rahatsızlık verici oluyor bir yerden sonra.

evi taşımak dışında çözüm yok mu? yaz olduğu için cam-kapı hep açık. günah olmasın vallahi ama ciddi sinirlenmeye başladım artık ezan sesine.

 
Ezan sesinin azami bir desibel limiti var. Eğer o limit aşılmıyorsa sanırım bir şey yapamazsınız.


  • bgraydin  (28.06.12 13:23:33) 
hayır bi de şöle bi olay var, belediye badem bıyığın allahı olduğu için biyere şikayet falan da edemiyorum..


  • hope ender  (28.06.12 13:25:49) 
aranızda 30 - 40 metre varsa normal desibelinde dahi size çok yüksek gelmesi muhtemel ne yazık ki. Aranızda ki mesafe çok yakın çünkü.


  • skywalkeremre  (28.06.12 13:38:52) 
şu an anneannemlerin evindeyim. müthiş bir deniz manzarası, harika bir ortam. gelin görün ki, caminin kapısı, evin kapısından taş çatlasa 50 adım.

bir değil iki değil, her gün 5 kez... ben dindar ailenin atayiz çocuğu olarak normalde "ezan okunmasın" demem. ama çevrede yaşayan 200-250 kişi her gün bu sesi 5 kez, dakikalarca dinlemek zorunda değil. düzenlenmesi lazım bunun, nasıl yapılacaksa artık.

uyuyan çocuk var, çalışan insan var, var oğlu var. uzata uzata 6-7 dakikada okuyor bir de. kimisi uykusundan uyanıyor, kimisi konsantrasyonunu kaybedip devam edemiyor.

iş görüşmesi yapacaksın mesela, bir başlıyor okumaya reyiz... ne diyeceksin? ezan okunuyor, 10 dakika sonra arayın mı?

evi taşımaktan başka çare yok gibi maalesef. rahatsız olduğunuz için ezan sesinin kısılacağı bir ülkede yaşamıyoruz. hatta gelip kapınıza "allahsız" diye bir kağıt yapıştırabilirler bile.
  • der meister  (28.06.12 13:41:47) 
hocam, muftulukler bu konuda hassas. belediye veya mahalleli her ne kadar badem biyikli olsa da diyanet ve muftulugun gorevi dini sevdirmek. sikayetini yap. haa sonuc alamazsan dava ac. bizim mahallede reyisin teki mahkeme karariyla kistirdi.


  • keltikfrost  (28.06.12 14:16:22 ~ 14:17:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.