[]

GPS Cihazi

GPS Kullanmak istiyorum ve konuya uzagim. Bir sefer Nokia N72'de bir arkadasim kullanmisti. O hizmetten, haritadan vs oldukca memnun kalmistik. Simdi siz deneyimle explorer'dan tavsiye bekliyorum.

- Telefon'a entegre bir GPS mi? Ayri bir alet olarak bir GPS mi? - Acikcasi sadece GPS'si var diye kocaman bir telefon almak pek istemiyorum. Iphone'da var ise mesela belki o olabilir.
- Telefon veya external olarak tercihinize gore marka model onerilerinizi rica ediyorum.

Arabada kullanacagim, dagda falan pek bir isim yok acikcasi...

tesekkurler,

 
blackberry ve iphone üzerinde gps kullanmış biri olarak yazıyorum.

gps'e rota soracaksanız, yazılım çok önemli. mesela iphone'larda gelen google maps ile türkiye'de rota çizdirmek mümkün olmuyor. blackberry'lerde de aynı sorun var.

bir de nasıl olsa sadece arabada kullanacaksanız alın bir gps aleti, koyun arabada dursun. adam gibi çalışır. adam gibi rota çizer. telefonla uğraşmak çok kolay değil öyle bir durumda. şarj marj dayanmaz bir şey olur.
  • co2s2  (16.10.08 17:30:00 ~ 17:30:15) 
Mio ve Garmin cihazları iyidir. Widescreen tercih edin, büyük ekran olsun. 3,5" yetmiyor. Modifiye ederim, kurcalarım derseniz mio alın kesinlikle. Ben Mio C620t aldım. Çok basit bir işlemle modifiye ettim. Şimdi PDA e dönüştü. MS office var içinde, oyunlar var, film izliyorum arabada şahane oluyor. İçine her türlü GPS programı da atılabilir ama zaten kendi programı (miomap) gayet yeterli. Igo da yükledim (en iyi gps programı derler), pek bir fark göremedim.
Onun haricinde dahili GPS i olan bir PDA alabilirsiniz fakat haritayı programı falan internetten araştırıp bulmak zorundasınız (zor değil), uğraşamam derseniz GPS navigasyon cihazı alın ki bence en iyisi ve uygunu budur.

Mio C*** serisi modifikasyondan sonraki ekran görüntüsü şöyle: www.pda4x.com
  • neronas  (16.10.08 17:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.