[]

Askerliği anlatır mısınız?

Geçer mi ulan bu askerlik veya askerlikte mantık yoktur gibi klişelerden uzak askerliği anlatır mısınız?

Tuvalet düzeni nasıldır? Banyo düzeni nasıldır? Çok bir şey beklemiyorum. Kirli ve açık görünen diye tahmin ediyorum. Tahminden öteye geçmek istiyorum.

Bir de sizce ben askerliğimi yapabilir miyim?

Şimdiye kadar çok sosyal bir hayatım olmadı, hiç aşık olmadım ben. Arkamda beni özleyecek annem yok, abim yok, ablam yok. Bir tek babam var. Askerlikten beklentim sadece dönünce yeni bir hayat kurmak. Yeni bir iş bulmak. İdeallerim var ve onları gerçekleştirmek için çıkmam gereken bir basamak olarak görüyorum askerliği. Eğer askerden dönünce beklentilerim gerçekleşmezse de canım sağolsun der geçerim. Zaten şu ana kadar çok bir şey yaşamadım.

Nöbetse onu da tutarım diyorum şimdi. Sadece uykuyu biraz seviyorum fakat işim olunca günlerce uyumadığım da oluyor.

Yapı olarak sakin biriyim. Fazla sinirlenmem, sinirlensem de kendimi yatıştırırım.

Anlatın biraz.

Edit: Bir de mühendisim. Yedek subay adayıyım.

 
Mantık yok, önce bunu kabul etmekle başla. Bu klişe değil gerçek.
Tuvalet düzeni diye bir şey yok. İçtima da veya nöbette değilsen ne zaman istersen gider işer veya sıçarsın kimse bişey demez.
Banyo şans meselesi. Acemilikte haftada 2 kere 5 dakika banyo şansımız varken ustada 24 saat foşur foşur sıcak suyumuz vardı.

Asteğmen olursan Gomtan olursun. Takarsın tek çizgiyi ama takana kadar eğitimlerde biraz yorarlar.

Orada sivil hayatına dair özlemlerinden başka bir şey olacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Sen sadece askersin sana verilen görevi yapmakla yükümlü o kadar. İlk çarşına çıktığında sivil hayatta nasıl koptuğunu kendin gördüğünde bu sözümü hatırlarsın.

Hayatında görüp görebileceğin en karma insan grubuna ev sahibi yapar asker ocakları. her telden her kafadan her çeşit insanı barındırır ve belkide normal hayatında asla konuşmayacağın denk gelmeyeceğin adamla altlı üstlü yatarsın.

Bazı şeyler vardır ne kadar anlatılırsa anlatılsın bir şey ifade etmez. Bir yerden sonra herkesinde askerliği kendisinedir ve kimsenin de askerliği birbirine benzemez. O yüzden yaşayıp görmen lazım.
  • skywalkeremre  (28.06.12 01:55:01 ~ 01:56:28) 
Nişanlım hakkaride yaptı, sonra ağrıya taşındılar 5 ay kala bitmesine, uzun dönemdi o.

Hakkaride telefon da kullanıyodu, saçına başına pek karışan da olmuyodu, o bi de hizmet takımındaydı, nöbetsizdi ama gece çalışıyodu yemekhanede, hakkaride o da ben de rahattık korku dışında

Ağrıya taşındı aşırı disiplin moduna geçtiler, ne telefon kullanabildi ne rahat etti, orda da nöbetsizdi ama sıkılıyodu canı baya, ne zaman arasa bıktım artık diyodu

banyo şans meselesiymiş tamamen bi de. nöbet öyle sabaha kadar değilmiş sanırım, 3 saat mi ne tutup devrediyolar falan diyodu.

yaptığın yere göre fark var, riskli bölgelerde sanırım komutanlar falan rahat bırakıyolar iyice stres yapmasın askerler diye, ki cidden hakkaride kafası çok rahattı
  • nolmus yani  (28.06.12 02:05:54) 
eğitim sırasında arıza yapmış bir uçağı ceza niyetine direğe zincirleyip, senide başına nöbetçi diye dikerlerse anlarsın mantık olmadığını.


  • punish  (28.06.12 02:14:42) 
Hala mantık diye cevaplayanlar var. Ben de farkındayım mantık olmadığının. Bunu söylemenize gerek yok. Amuda kaldırıp nöbet de tuttursalar askerlikteki mantığın mantıksızlık olduğunun farkındayım. Kafam şuan reset, gelince de reset olur diye düşünüyorum. Hatta askerden gelince kimseye askerlikten bahsetmeyeceğim, askerlik anımı anlatmayacağım diye kendime sözüm var.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (28.06.12 02:21:24) 
şans işi biraz ama bazıları için oldukça keyifli zamanlar da geçebiliyor. ben yedek subay idim, ankara ve malatya'da yaptım. ankara eğitim idi(mebs) baya kastırmışlardı sonra malatya kara-havacılığa düştüm gayet rahattı sabah 8 gibi ordu evinden çıkıyordum içtima filan olmuyordu pek bizde, akşam 17 gibi kışladan orduevine gidiyordum ayda bir nöbet vs ama oda arkadaşım aynı yerden gelmiştik onun ağzına sıçtılar baya ezdiler mesela, şans işi işte.

tecavüz kaçınılmaz zevk almaya bakmanı tavsiye ederim.
  • lunedor  (28.06.12 02:44:01) 
Arkadaslar cok net ozetlemis. Olay lafada bitiyor. Kafayi resetleyip zevk almasini bilirsen 10 numara askerlik gecirirsin. Yaptim ordan biliyorum.


  • skywalkeremre  (28.06.12 02:50:16) 
Emir almakta zorlanmıyorsan, insanlar beni genelde sever diyorsan, ağzın laf yapıyorsa, kalabalık erkek gruplarına kolayca kaynaşabiliyorsan hiiç sıkıntı çekmezsin. Askerde en büyük sıkıntı mobbing'dir. Yeri gelir rütbeliler yeri gelir erler yapar. Nöbetmiş temizlikmiş falan bunlar hikaye. İnsan her şeye alışıyor, nöbete de alışırsın, haftada bir yıkanmaya da.


  • joelskellington  (28.06.12 02:59:00) 
Kalabalık erkek gruplarıyla anlaşıyorum. Çok fena taşşak yaparım arkadaşlarla. Emir almaya alışığım. Zaten kendi kendime hareket edemem ben hiç. Kendi kararlarımı bile almakta güçlük çekerim.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (28.06.12 03:07:28) 
yaparsın hacı merak etme hiç takma kafana. hele sakin yapılı uysal bir adamsan , ki öyle anşılıyor, daha rahat yaparsın.


  • spy of soul  (28.06.12 09:37:49) 
kardeş, askerliğin en ince noktaları şunlardır; (15ay yapmış biri olarak yazıyorum, ayrıca tuncelide yaptım ) .... sıraya girdiğin zaman misal yemek tuvalet içtima cart curt...kesinlikle sıranın ne başında ne sonunda olacaksın bak buna çok dikkat et! altın kurallardandır!..Öyle çok yetenekliyim şuyum buyum reklamı yapmayacaksın...Durumları olayları iyi tartıp ona göre şerbeti vereceksin....Bu eleman alt takımdan çaycı çorbacı deyip sakın küçümseme moduna girme...öperler...o eleman öpmezse onun devresi arkadaşı öper...İnsani ilişkilerde samimi bir POLİTİKA izleyeceksin, izlemezsen izlettirirler...sonra başına abuk bir şey geldiği zaman Tanrıya küfür edersin ama ilk önce ben hangi garibana ne salladım diye kendine sorman tavsiyedir...Bu gibi durumlarda o garibanlar çok çabuk organize olur öperler seni anlamazsın ... Rütbelilerle olan ilişkin (acemi birliğinden söz etmiyorum) zamanla çıkar ilişkisine döner...anlamazsın bi akşam bi bakmışın istibarat kurmay yüzbaşıyla sigara çay içer bulursun kendini bir bakmışın ertesi gün kıçımdan bir astsubay sana hakaretler ipnelikler yapar yani ne la bu neyin kafası der durursun...Götün kalkıcağı zamanlar olur...Ama rütbelilerle olan ilişkin esnasında (albay binbaşı yarbay pek tabi tümgeneral hariç) rütbesine pek güvenme...senle olan ilişkisinede pek güvneme...o adamın bulunduğu yerde ne iş yaptığı ve yaptığı işte nekadar taşaklı olduğuna bak(tabiki o adamın sana ne kadar ihtiyacı olduğunada bakmayı ihmal etme:P)....Bu çok altın bir noktadır...Birde zorunlu olarak senle askerlik yapan er, poşet(kısa dönem askercik), asteğmen (bazen asker olan) gibi tiplerin zaman içersinde değişeceklerini hatta mallaşabileceklerini asla ve asla unutma! ... Bir poşet olarak askerlik yapacaksın sandığın kadar acı çekmezsin...er olacaksın değişir...asteğmen olacaksan kardeş zaten askerlik değil o kafanı takma derim...haaa olurda bi doğunun en ücra köşesinde bir tim komutanlığı verilir asteğmenken sana o zaman tabi o adamlara laf yok o ayrı...NEyse Allah kolaylık versin...Aslında yukarda arkadaşların özet olarak geçtiği en altın kuralda "takma kafana" olacaktır:)... ne mallar yaptı bu askerliği sen mi yapamıyacan:) "takma kafana:)"


  • kamilkoc  (28.06.12 14:52:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.