[]

öğrenci affı-zaten öğrenci olanlar

merakım şu, şu an öğrenci olanlar sınav hakkından yararlanabilecek mi yoksa kayıt sildirmeleri mi gerekiyor?




 
bence kara resmi gazetede yayınlanmadan önce kayıt sildirmeleri gerekir, önceki afta pek çok kişi öyle yapmıştı. ha eğer halen okuyanlara yönelik bir düzenleme yapılırsa bilemem. en garantisi öğrenci işleri ile görüşmek bu konuyu.


  • blackdog  (16.10.08 15:03:06) 
Daha önceki af kanunlarında "şu an öğrenci olanlar" için bir madde varmış. ancak bu seferki kanun tasarısında henüz böyle bir madde yok. kanun tasarısı gelecek hafta içinde meclis genel kurulunda görüşülecek. belki böyle bir madde eklenir ama bilemeyiz.

en iyisi bir an önce kaydını sildirmen olabilir.

www.ogrenciaffi.org

böyle bir site var, af için çalışanların oluşturdukları. forum bölümünde böyle sorular oluyor, bunları okuyabilirsin, sen de sorabilirsin.
  • mea maxima culpa  (16.10.08 15:31:32) 
basın da haber7 sitesinde tasarının içeriğini anlatırken şöyle diyordu;

Yükseköğretim Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, pedagojik formasyon, lisans üstü, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenimi gören öğrencilerden; 28 Haziran 2000 tarihinden bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteği ile ilişikleri kesilenler dahil her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile ***bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 aylık başvuru süresi içerisinde ilişiği kesilenler***, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde ilgili yüksek öğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu maddede belirtilen haklardan yararlanacaklar.

eğer bu şekilde çıkarsa af çıktıktan sonra dilekçe verip kaydınızı sildirip aftan yararlanabilirsiniz ki daha önceki çıkan bir aftan bu şekilde yararlanan biri olduğunu biliyorum.
  • nikdediginnedirki  (16.10.08 16:58:20) 
@nikdediginnedirki nin yazdığı husus doğru ama bence sen yinede af çıkana kadar ilişiğini kes. nolur nolmaz.

öğrenci işleriyle konuş.
  • mea maxima culpa  (16.10.08 18:48:50 ~ 19:58:55) 
cevaplar için teşekkürler arkadaşlar


  • kisa  (17.10.08 10:59:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.