[]

Analog fotograf makinesi

fotografa çok meraklı biri olarak dijital klasik makinamla tatmin olmuyorum. Slr fiyatları fazla. Kullanılmış analog zenit-canon vs. ucuz makina alabilir miyim? Nereden? Iso vb değerlerle oynamayı bilmeyen biri olarak kullanabilir miyim?




 
analog makine de iso = film önce bunnarı bilmen lazım, e önce dijital slr alsana daha eyyü.


  • saiko  (28.06.12 01:35:59) 
onlarda 1000liradan başlıyor en kötüsü..


  • mcserci  (28.06.12 01:50:44) 
filmli makine yerine ikinci el temiz bir dijital slr bulmaya calisin cunku bu isi ogrenmenin en hizli yolu deneme yanilma...

makinadan sonra lens olaylari baslayacak, iste o zaman eski lenslere bakabilirsiniz. bircogu yeni makinelerle uyumlu (otomatik netleme yapmiyor tabii)
  • cench  (28.06.12 01:51:33) 
urun.gittigidiyor.com mesela bu d40 olabilir.

veya

urun.gittigidiyor.com d60

birde 50mm 1.8 aldiniz mi tamam

urun.gittigidiyor.com

bakin nete cikiyor guzel makineler
  • cench  (28.06.12 01:54:55) 
bu durumda bana kalırsa 2. el bir sony dslr bakmanız en mantıklı seçenek olur. ikinci elleri ucuzdur. zira sony makineler eski minolta lenslerle uyumlu olduklarından 50-100 liraya çok iyi lensler bulmanız da mümkün olur.


  • ohtararan  (28.06.12 08:58:30) 
senin ilacın pentax k100d/k100d. zorlarsan lensle birlikte 400tl civarına bulabilirsin. başlangıç için fiyatına göre iyi bir gövde. pentax uzun yıllardır bayonet değişikliği yapmadığı için eski manuel lensleri de kullanabilirsin.


  • holydreamer  (28.06.12 09:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.