[]

alkolizm ve alkolik olmak hakkında

bu bela ailemde var evet ve ben ne yapacağımı bilmiyorum bu kişi babam deli gibi divanae gibi içiyor 53 yaşında ve hala içiyor işin boktan yanı ben alkoliğim tamam mı diyip kestirip atıyor bırakıcam diyor ama hergün 35 liğe devam bazen o durumlara geldik ki tekme tokat birbirimize girdik doğum günümde lys ye girmeden bir gece önce bile bana saldırıp dövmeye kalkmışlığı var aslında böyle şeyleri yazmayı istemiyorum ama ne yapacağımıda şaşırmış durumdayım. geçenlerde amateme gidelim mi diye sorduumda gidelim söz dedi ayıktıda ama işte nedense bir türlü gidemiyoruz. her şeyini kaybetti bu alkol sevdasına ehliyeti evi arabaları motorları artı 3 milyon euroya yakın parası tabi bu uzun bir süreçte oldu mesela 2000 yılından 2025 e kadar ehliyetine alkolden el konulmus duurmda bınlerce lıra para cezası vs var ama bu adam durmuyor elinde son bir sermayesi var ve hala içiyor hala ıcıyor ben kendı capımda calısıyorum tembelsın dıyor kı bunu dıyen adam 1 yılda bana 1 lıra para vermedı kendı kendım egecındım ustume aldıgı arac yuzunden suan agır cezada yargılanıyorum tasımacılık yuzunden kestıı fatura beyan edılmedıgı ıcın naylon faturadan taktire sevk edilmişim vergi dairesi tarafından odemedıgı muhasebe paraları yuzunden ayda3x580 tl beyanname vermeme cezası yıyorum ve bunlardan 11 tane falan oldu yanı ısın boktan yanı benıde cektı bataga halada ben calıskanım vs dıyor agır bı depresyon gecırdıgını ben bıle gorebılıyorum ama oyle yılgın ve bıtmıs kı ne yapacagımı bılmıyorum. adam ottan boktan seylere takıyor mesela sabah erken kalkmamaya(kesndısı kalkıyor 7 de oglene kadar tv ızlıyor) durup durup onu soyluyor ne zaman cıddı bır mevzudan konusmaya kalksak sıktır gıt surdan falan deyıp kovalamaya konuyu kapatmaya kalkıyor. elımızdekı adam bianchi ve jawa da müdürlüğe kadar yukselmıs dunyada gormedıgı ulke kırmadıgı cevız yasamadıgı sey olmayan bırı ama ona bakınca bitmiş tukenmıs amacsız yılmıs bırını goruyorum asla aferın oglum demez ılgılenmez ancak ıckı sofarasında yıllardır suren sacma salak geyık muhabbetını yapar konu cıddılesınce yatcam der keser atar ne bok yıcem ben lan?

bırı ban aakıl versın bu adama devlet alkolu bıraksın dıye yardım etmez mı ? amatem falan ya da ege unı dekı bagımlılıkla mucadele bırımı? dusuncem o kı bu adam utanıyor bak bak tedavı gordu demesınler dıye rezıl olacagını dusunuyor arada bır bırakıyor cunku ıcmeyı ama ıllakı parayı buldugu a alkole saldırıyor.
nedır dusuncelerınız ne yapabılırım ben?

yer izmir bu arada.

 
oha yazık abi ya, allah kolaylık versin hakkaten. geçmiş olsun.


  • roket adam  (27.06.12 23:48:26) 
Bence sen bir psikologla görüş. Bağımlı birini bağımlılığından vazgeçmeye ikna etmek çok zor. Baban da bu durumun farkındadır ama bir noktadan sonra insan esiri oluyor.

Yerinde olsam baban için ne yapılması gerektiğini bilen uzman birilerine danışırdım.
  • hatali sifre  (27.06.12 23:51:28) 
(bkz: amatem )bu konud ayardımcı olur mu? psikatrik ve ilaç anlamında?


  • hayvan gibi yazar  (28.06.12 00:02:09 ~ 00:02:31) 
alkolik bubam bizi dövüyür'dan sonrasını okumadım hacı. sen babanı değil kendini kurtar önce çiko...

özet: kendini ekonomik anlamda babandan kurtar. yani iş bul, ama babandan kurtulmak için değil sevdiğin bi iş bul onu yap. sonra sevdiğin biriyle evlen. bunlar olana kadar da fiziki anlamda da kendini kurtar, yani spor falan yap, dövmeye kalkışınca elini tut, bi tane sen geçir önce. güzellikle olmuyo öyle her iş. hayata hoşgeldiniz. baban da kendi kaderini yaşasın.

özetin özetin: herkes kendi kaderini yaşar yağvrim www.youtube.com
  • tuvalet kaşığı  (28.06.12 00:31:22) 
@tuvalet kaşığı teşekkür ederim seni görene kadar gerçekten kötü durumdayım zannediyordum. Allah yardımcın olsun.


  • hayvan gibi yazar  (28.06.12 01:28:18) 
baban şiddetli bağımlı. bir hasta. zor bir aşamada. hastalığını kabul eden ancak iyileşmek istemeyen. doğaldır çünkü içmek daha tatlı gelir bu devrelerde.
1)bağımlılıkla mücadele ya da amatem fark etmez. bağımlılık kliniği olması gerekiyor. olmayan yerlerde normal psikiyatri kliniğine de yatırırlar ama tavsiye etmem. ben 2 kere yattım ama başka biçimde bıraktım.
2)devlet durup dururken kişi istemeden bağımlıya yardım etmez. ayrıca hastaneye gittiğinde ayık olmalıdır. istanbul amatemde alet üfletirler girerken. ayık olmayan giremez. ayık biçimde istiyorum derse kabul eerse iyileşmeyi sonuç verebilir.
3)mutlaka profesyonel destek alınmalı sadece baban değil senin de ihtiyacın var.
Bırakma döneminde amatem ya da bağımlılık merkezleri hem ilaç hem de terapi yaparlar. Sigorta varsa para vermezsiniz. Yeni nesil ilaçlar etkili olabilir. Ama bu çok yönlü bir tedavi. Sana yardımcı olmak isterim.
Çare ve umut var.
Not:Ekşi duyuruya takılmıyorum sözlükten bir arkadaş linki yolladı. benimle iletişim kur.
www.eksisozluk.com

tarihlere dikkat 2010 da yazmışım ilk yazıyı.
  • sendrom  (28.06.12 04:31:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.