[]

bacak antrenmanı yapayım derken kötürüm oldum, yardım edin!

ağırlık çalışırken sürekli atladığım bir kısımdı bacaklar.. çünkü öyle bir baldırım, bileğim var ki değil 75, 375 kilo olsam da sırıtmayacakmış gibi duruyorlar. ama içim rahat etmiyordu hiç, hakkıyla çalışmadığımı düşünüyordum. ayda bir iki squat mukuat yapıyordum yine.

geçen sonbahardan beri elime ağırlık almamıştım iki hafta öncesine kadar. "bu kadar tembellik yeter, artık ortada bahane edeceğin okuldur, finaldir, ot bok da yok.. çalış ulan köpek!" dedim kendi kendime. yaklaşık beş kiloluk bir fazlam olsa da eskiye göre, baktım öyle gözle görülür bir hamlamam yok. bunun gazıyla, bacak çalışmazsam istediğim şekilde verimli olmayacağını bildiğimden antrenmanların, gittim bir program belirledim kendi kendime..

görünürde basit bir programdı, çalıştığım kilolar da düşüktü aslında.. hep o koduğumun lunge'ı yüzünden başıma geldi bunlar.. biliyorum. şuydu program merak edenler için:

4 * 12 dumbbell lunge
3 * 12 dumbbell step up
4 * 12 dumbbell squat
4 * 12 ball leg curl

ilk üç hareketin üçünü de 7,5 kiloluk dambıllarla yaptım. bu kadar kasmaması gerekirdi aslında. antrenman bitti.. ertesi günden bugüne kadar iki gün geçti. bacağımın önü, arkası, sağı, solu, çaprazı ve kıç loblarım saatlerce dayak yemiş gibi acıyor. öyle tatlı bir antrenman sonrası ağrısından bahsetmiyorum. yürürken farklı acıyor, oturunca farklı, yatınca daha bi' farklı..

bir daha bu tarz bir ızdırap çekmemek için nasıl bir bacak çalışması yapmalıyım sizce? bir de hiçbir ağrı kesici işe yaramadı, var mı tavsiye edeceğiniz mega etkili bir tane?

 
ağrı kesici içme, kas gevşetici iç. rantudil iyidir mesela.


  • nutella yerken sandalyeden dusup geldim  (27.06.12 20:27:26) 
bende 4-5 gün kadar sürmüştü bu tarz bi ağrı. Programımı değiştirdikten sonra olmuştu. Bikaç güne geçer, iyi ısınıp esnetmek lazım antrenmandan önce ve sonra.
Soğuk duş da iyi gelir.

  • yanik  (27.06.12 20:37:36 ~ 20:38:29) 
Esneme ve ısınma hareketlerini atlama, bacak çalışmadan önce birmiktar yürü ardından da bir miktar yavaş koş. Bu hareketleri önce vucut ağılığınla bir süre yaparak kendini alıştır, sonra dambıl kullanırsın. Ağrıların devam ederse sana doktor yolu gözükebilir.
Bisiklet bacaklarını çok güçlendirir tavsiye ederim.

  • commander64  (27.06.12 20:44:25) 
Başlangıçta olur. Üstüne git, zamanla geçer. Bacağı da ihmal etme asla.


  • arnold schwarzeneger  (27.06.12 21:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.