[]

shakespeare'in hamlet'inden bir soru

Merhabalar,
Shakespeare'in Hamlet'inden Polonius'un şu pasajında:

"This above all: to thine own self be true,
And it must follow, as the night the day,
Thou canst not then be false to any man.
Farewell, my blessing season this in thee"

ilk cümledeki "to thine own self be true" kısmını çevirmen Türkçe'ye doğrudan "kendine karşı dürüst ol" diye mi çevirmiş acep? Elinin altında Türkçe çevirisi olan varsa bir bakabilirse nasıl makbule geçer. (Paris'e gitmekte olan oğlu Laertes'e verdiği son tavsiye bu; hani yerini bulması kolay olursa diye not düşeyim dedim.)

 
Sahne-Perde verebilir misin müdürüm? Can Yücel çevirisi var, epey de bakındım fakat denk getiremedim. Ki çok olmuş okuyalı...


  • Dunedan  (27.06.12 13:57:49) 
İngilizcesinde Act I, Scene 3 diye geçiyor. Ardından da "Elsinore. Polonius'un evinde bir oda" yazılmış.
Satırlar da yazılıysa eğer, 565 yazıyor İngilizce metinde (gerçi şimdi internetten baktım, başka bir yer 78-80 demiş satırlara.)

  • idyl  (27.06.12 14:09:28 ~ 14:10:15) 
Of of of, ne kadar zaman geçmiş; ben unutmuşum bunu. Kusura bakma dostum. Lâzım mı hâlâ?


  • Dunedan  (06.07.12 10:26:32) 
Yok yok lazım değil:) Kitapçıya gidip İş Bankası ve Cem Yayınları çevirilerine baktım. Can Yücel'in nasıl çevirdiğini bulabilsem güzel olurdu, ama çeviriyi teslim ettim zaten çoktan. Teşekkürler:)


  • idyl  (06.07.12 17:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.