[]

fotoğraf makinesi

şu makine %42 indirime girmiş hesapta, doğru mudur? aynı fiyata daha güzel compact bişiy var mıdır? alıyım gitsin mi?

www.hepsiburada.com


 
Sony alda alırken modelleri kıyasla bence.Carl zeiss optik gerçekten bir dijital mak .için ideal.Fujifilm aldım hem fazla fiyata hem fazla özelliğe..ama hiçbiri bir sony değil bir carl zeiss optik değil.Telefonumun kamerasının bile carl zeiss optikli beğendim.Düşün yani..


  • love_will_keep_us_alive  (27.06.12 13:55:37) 
Canon powershot a3350'yi tavsiye ederim. Sony'nin o modeli hem optik kalitesi hem de sensör başarımı olarak Canon'un gerisinde.

Sony daha yüksek ISO değerine ulaşabiliyor ama 3200ISO da oldukça başarısız diyebilirim. Canon 1600ISO da. Canon 28-140mm eşdeğeri zoom aralığına sahip bir lense sahip, Sony 26-105. Canon 3cm makroya girebilirken Sony 4cm. Canon ile 24fps hızında 720p, 30fps 640x480 video çekebilirsin, Sony'de 720p seçeneği yok ama onunla da 30 fps ile 640x480 video çekimi yapabilirsin.

bunlar özelliklerdi, çekim sonuçları değerlendirmeme gelirsek; canon gece çekimlerinde daha başarılı, Ayrıca gün ışığı çekimlerinde renk doygunluğu açısından yine canon başarılı. Sony ile çekilen fotoğraflar biraz daha net gibi görünüyor ama jpeg sıkıştırması esnasında bariz sharpen uyguladığı belli, doğal olmayan bir netlik var. (ben buna ısınamadım işte)

Tercih meleselesi tabi ama fotoğraf makinesi alırken nikon, canon, fujifilm'den başkasını seçmem ben. Sony Nex serisi hariç tabi. Onlar da haddinden fazla pahalı. Konu DSLR ise Canon ve Nikon kalır geriye. (Pentax da girebilir bu listeye fujinin yerine.)
  • coder6006  (27.06.12 14:55:34) 
o fiyata çok da cazip değil bence. fujifilme bakın derim.


  • diss0640  (27.06.12 15:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.