[]

lens ve su

merhaba. 3-4 aydır lens kullanıyorum. banyo yaparken çıkarmıyorum, sorun da olmuyor. şimdi yaz geldi, deniz veya havuza girerken çıkarmasam ne olur?




 
mikrop kapabilir gözlerin.
bir de lensle kafanı suya sokamıyorsun tebrübe ettiğim kadarıyla, gözlerini kapatsan bile gözüne su kaçtığında kayıyor ya da rahatsız ediyor. kafam dışarıda yüzerim, deniz gözlüğü takarım falan diyorsan mikrop kapma ihtimalini de göze alarak girebilirsin.

  • kayranin kedisi  (26.06.12 18:20:19) 
çok riskli ama ben denizde kullanıyordum, bence biraz daha az tehlikeli kimyasalla falan temizlemiyorlar en azından, gerçi havuz da kimyasalla temizlendiği için bakteri falan olmuyordur ama sorsalar hangisini seçersin diye kimyasal yerine bakteri değsin gözüme derim.


  • aybbub  (26.06.12 18:23:19) 
çok fena sakın girme;mikrop kaptı gözüm 3 ayda zor kendıne geldi ki yaz olduğu için enfeksiyon daha hızla yayılıyor;aman diyeyim.banyo yaparken de çıkarmanı tavsiye ederim;düşüyor ,bulunmuyor bazen gıcık oluyor insan.


  • chemnil  (26.06.12 18:24:32) 
gir la gir korkma. karanın nerede olduğunu görememekten iyidir la korkuyor insan (=


  • w a s d  (26.06.12 18:33:15) 
ben lensle güneşe çıkınca kuruyor düşüyor meret, dene ama rahatsız etme ihtimali çok yüksek.


  • lunedor  (26.06.12 19:08:24) 
ya ben bir şeyi anlamıyorum. lenssiz havuza denize girince gözümüz mikrop kapmıyor da, lensle girince niye mikrop kapsın ki? mikrop havuzda ise lenssiz girince de su gözüne kaçıp mikrop kaptırır ki. lens ile göz arasında boşluk yok ki oraya su kaçıp da kalsın. lenssizken gözün sudan mikrop kapma riski neyse, lenssizken de risk aynı.

lensle yüzmenin tek riski, su altında gözlüksüz gözünüzü açmayacaksınız, çünkü fıııırt diye çıkıp gidiyor gözden. denedim, lensimi kaybettim. onun dışında beş buçuk numara miyopum, bugüne kadar gözlüğü sahilde bırakıp mal gibi hiçbir şey görmeden yüzdüm, lensle dünya aydınlandı. zaten yüzerken gözlük kullanırım, düşme problemi de olmaz.
  • kibritsuyu  (27.06.12 09:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.