[]

yurtdışında kullandığım telefonu tr hattı ile tr içinde kullanma

yurtdışında yaşıyorum. yaz tatili için Türkiye'ye geliyorum. yurtdışında kullandığım telefonu yaz tatili boyunca AVEA hattımı takıp kullanmak istiyorum. kayıt falan ettirmeyeceğim ne kadar süre içerisinde görüşmeye kapanır?

not: bu kayıt olayını ilk çıkaran ve bunu devam ettiren her bir bireye ayrı ayrı kafam girsin.


 
bence en kolayi bir avea subesine gidin pasaportunuzu ve 5 lirayi verin kayit yaptirin.yoksa en gec 2 hafta icinde kapaniyor.ustelik 2 3 ay sonra tekrar gelince de kullanamiyorsunuz..

edit: zaten mesaj geliyor telefonunuza,su tarihe kadar kayit yaptirmaniz gerekiyor aksi takdirde telefonunuz kapanacaktir gibi..
  • fraise  (25.06.12 18:08:18 ~ 18:09:17) 
Kayit 100 TL oldu ve 2 sene boyunca o pasaporta baska telefon kaydedilemiyor. Ben olsam ikinci el falan ucuzundan sirf alo diyecek bir telefon alirdim.


  • crown  (25.06.12 18:54:04) 
ben daha gecen hafta 5 liraya kayit yaptirdim ama.yeni degismis o halde.


  • fraise  (25.06.12 19:29:42) 
yurtdisinda ikamet etmeniz sebebiyle ulkeye gelen turistlere yaptiklari (emin degilim?) gibi "gecici kayit" yapiliyordur belki. ben de bilmiyorum. ama ogrenirseniz merak ediyorum.

edit: www.mcks.gov.tr diyor ki:

"Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlarımız vb... durumlarını belgelemek kaydıyla, Ülkemiz GSM işletmecisi ile abonelik sözleşmesi yapmaları durumunda; işletmeci tarafından, kişilerin cihazlarına ait IMEI numarasının ve sözleşme yapılan MSISDN numarasının (cep telefonu numarası), Mobil Cihaz Kayıt Sistemi tarafından eşleştirilerek ilgili IMEI numarasının sadece ilgili MSISDN numarası ile kullanımına açılması sağlanmaktadır."

ama tabi 100tl isinden sonra nasil olur bilmiyorum. 100tl alacaklarsa sacmalik.
  • disq  (26.06.12 01:23:33 ~ 01:27:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.