[]

lütfeni fikir verin sınıfta kalma konusunda?

odtü bilg. müh. okuyorum 1.sınıfım.yaz okuluyla beraber ortalamam ortalama 2.00 gibi bi şey olacak.Ben mezun olduktan sonra yurtdışında yüksek linsans,master yapmak istiyorum ve şimdi kararsızım sizde bu yıl kendimi sınıfta bırakmalımıyım(ortalamamı düşük buldugum için),yoksa devam mı etmeliyim?




 
Kendini sınıfta bırakmadığında, sınıfta bıraktığından daha farklı bir şey geçecek mi eline? C Altındaki dersleri sonra da alırsın istersen.

ODTU Sistemini detaylı olacak bilmiyorum ama bence kalmak mantıksız.
  • hatali sifre  (25.06.12 17:21:28) 
yani seneye 1.sınıfı tekrar alırsam 3.25-3.50 arası bi ortalamayı rahat yapacagımı düşünüyorum.o yuzden sınıfta kalma seceneği aklıma geliyor


  • ciagra  (25.06.12 17:24:09) 
o ilk aşamada gelen pozitif bir düşünce heyacanıdır genelde %90 aynı notları alırsın aşağı yukarı. Bir an önce derslerini verip bitirmeye bak sonu yok o ortalama yükseltme falan işlerinin.


  • gitti gelecek  (25.06.12 17:47:02) 
sınıfta kalacağına dersleri yükseltmeye al diyeceğim ama bu sefer bu yıldakilerle baş edemezsin


  • empty blank  (25.06.12 17:47:41) 
Şöyle söyleyeyim sana genç arkadaşım ben de ODTÜ mezunuyum ve ilk sene ortalamam yaz okulu ile birlikte 2.26 olmuştu. Uzatmadan 4 senenin sonunda 3.22 ile okulu bitirdim. Bilgisayar mezunu değilim ama sizin bölümü de gayet iyi biliyorum, ilerleyen zamanlarda halledersin ortalama işini. Yaz okuluyla satisfactory olabiliyorsan eğer sınıfta bırakayım mı kendimi falan gibi bir soru hiç aklına gelmesin. Gereken ortalamayı toparlarsın zamanla, olmadı derslerden bazılarını(çok lazımsa) tekrar alırsın. Kaldı ki bu derece havadan uçma derim, belki ilerleyen dönemlerinde elinde olmadan sınıfta kalacaksın ve bu sefer daha da çok uzatmış olacaksın okulu.
Ama illa merak ediyorsan şunu da açıklığa kavuşturayım sınıfta kalmak her ne kadar akademik hayatında bir leke de olsa yurt dışı meselelerinde çok da büyük bir önemi olmuyor. Yurt dışında eğitim işi şansa ve bursa bakar.

  • buff  (25.06.12 18:32:16) 
çok teşekkür ettim ilgilendiğiniz için,galiba haklısınız en iyisi kalma fikrini aklımdan cıkarmak


  • ciagra  (25.06.12 19:26:57) 
2. sinif dersleri daha zordur 1. siniftaki cogu dersten temele ihtiyacuin olacak kendini sinifta birakman akillica ama karar senin extra calisirim dersen.

ama sunu bil ki harvardi bile bu ortalamayla bitirirsen hicbiryere giremezsin bu arada simdiden gre CS subject teste calis mutlaka bu test sonucun kabullerde etkili oldukca.
  • iplikci  (25.06.12 21:29:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.