[]

sol işaret parmağım dolama oluyor sanki.

nasıl bir acıdır bu ya:/

önceki gün hafiften zonklamaya başladı. tırnak kenarındaki eti kopardım herhalde dedim üstünde durmadım. (ama sonraları fark ettim ki; hiç bir şey koparmadım ya da tırnağımı kötü falan kesmedim) ama dün gece iyice zonklamaya başladı ve uyutmadı.

gece bactroban buldum ondan sürdüm. iş yerine gelince de teramisin bulduk onu sürdük. bugün daha da ilerledi acısı. klavyede tuşlara basamıyorum o derece yani.

çabuk çözüm olarak sıcak soğan sarmayı söylediler. ama soğanı direk ateşin üzerinde mi pişireceğim yoksa bir kap içinde mi pişireceğim orasını bilmiyorum.

soğanın nasıl kullanıldığını bilenlerden yardım reca ediyorum.

 
Bildiğin sabundan birkaç ince dilim keseceksin. Tavaya biraz soğan doğrayıp kestiğin sabun parçalarıyla beraber kavuracaksın. Sabun ereyip soğanla beraber merhem kıvamına geliyor. Merhemi parmağın üzerine bolca sürüp, gazlı bezle sarıyorsun. O şekilde bekletiyorsun. İltihabı alıyor.


  • zombi  (25.06.12 17:09:19 ~ 17:09:40) 
ne soğanı hocam yav. sabah terramisin, akşam bactroban'a devam. eğer iltihap tutarsa antibiyotik lazım.


  • fayfim  (25.06.12 17:09:54) 
oha. doktora git lan. bu ne abi yemek tarifi gibi soğandır kulak memesidir?


  • gkhncnzdgn  (25.06.12 17:14:33) 
annemde olmuştu. doktor kapkara bir merhem yazmıştı. işe yarıyordu diye hatırlıyorum ama adını hatırlayamadım ilacın.


  • transparent layer  (25.06.12 17:26:49) 
@transparent layer

ichtiyol onun adı.
  • fayfim  (25.06.12 17:32:51) 
eczacıya "kara merhem" de o anlar zaten. ismini unuttum. 1-2 güne geçerir.


  • merhum  (25.06.12 17:33:23) 
sözlükte de kara merhemden bahsedilmiş. onu şimdi eczaneden istedim.

ama soğanı da küçümsemeyin baylar/bayanlar, soğanın antibiyotik etkisinden dolayı öyle bir uygulama var. ben çocukken çevremde yapılıyordu hatırlıyorum.

tüm cevaplar için teşekkürler..
  • holy diver  (25.06.12 17:47:08) 
kara merhemden uzak dur hocam
bir tanıdığın ayağı son anda kurtarıldı kesilmekten o kara merhem yüzünden
bir doktora gitmeyi deneyin bence..
  • sli  (25.06.12 17:48:11) 
@sli,

eczacıya bactroban ve teramisin sürdüğümü başka bir şey gerekli mi diye sordum. o da önce kara merhem kullanıp daha sonra backtroban ile devam etmemi söyledi?

hay allah şimdi kime inanacağız peki? benimki daha yeni iltihap oluşturma aşamasında, dün gece başladı zonklamaya. belki bahsettiğin örnek ileri derecede idi ve yanlış zamanda kullanılmış olabilir mi?
  • holy diver  (25.06.12 17:51:49 ~ 17:51:59) 
hocam ben doktorum. terramisin artı bactroban yeterlidir. yeşil büyük şişlik yani iltihap olursa ağızdan antibiyotik gerekir.


  • fayfim  (25.06.12 18:15:33) 
@fayfim,

kara merhem geldi bile;) ne diyorsun o zaman onu hiç kullanmayayım ve bactroban ile teramisin'e mi devam edeyim?

peki kullanım şekilleri nasıl olacak, ikisini üst üste mi süreceğim, günde kaç kere süreyim?
  • holy diver  (25.06.12 18:51:57) 
eheh soğan demişsin ben eline lokum bağlayanı da görmüştüm o aklıma geldi. neyse soğana saygımız sonsuz ama iltihap için kara merhem ardından bactroban ya da terramisine devam etmek yeterli olur. ikisi de antibiyotik zaten biriyle devam etsen yeter. sabah birini akşam birini sürebilirsin ama ille ikisini de kullancam diyorsan.


  • merena  (25.06.12 19:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.