[]

bisiklet seçimi, fren sistemleri.

uzun zamandır bisiklete binemiyorum. eski bisiklet bekleye bekleye perte çıktı.

adam gibi bir şehir bisikleti, daha doğrusu bir hybrid bisiklet alayım da haftada bir iki gezeyim spor olur hem hem de özlemimi giderim bi işime yarar hale getireyim şu mereti isteğindeyim.

şimdi öncelikle mekanik disk, hidrolik disk fren sistemleri peydah olmuş. ben v fren sistemini biliyorum anam babam usulü. hidrolik olmazsa eğer disk frenlerin pek bi bok olduğunu söyleyemiyoruz galiba.

bir kaç bisiklet beğendim bütçem ışığında, fikir verir, şu bisiklet şundan iyi çünkü şöyle bundan kötü çünkü böyle derseniz sevinirim. önerilere de açığım.

buyrun. kendilerine duyduğum sempatiye göre sıraladım seçtiklerimi.

1) Sedona 341: www.bikeandoutdoor.com

2) Sedona 331: www.bikeandoutdoor.com

3) Giant Roam 1: www.bikeandoutdoor.com

4) Giant Roam 2 (2011 Model): www.bikeandoutdoor.com

5) Focus Lost Lagoon CS 3.0: www.bikeandoutdoor.com

6) Scott Sportster 50: www.bikeandoutdoor.com

 
şehir içinde hidrolikmiş diskmiş felan hikaye v fren candır. bakımı tamiri ucuzdur. sen bakma o hidrolikleri alanların kaçta kaçı dağa bayıra çıkıp çamur içinde gidiyor. ayrıca ses yapar lastik patlayınca çıkarıp sökmesi zordur. ve ekstra ağırlık yapar.

senin bakman gereken tek nokta amortisör kitlenebiliyor mu. (yolda gidiceğin için maşanın kitlenmesi lazım ) vites attırıcılar kaliteli mi. jantlar nasıl felan.

deltabisiklet.com

bak bunda deore arka attırıcı var. o parça zaten 120 kağıt ön maşa kitlenebiliyor. lastikler biraz kabak onlarıda schwalbe ile değiştirirsin ilerde. corratec kadro taş gibi aynı kadroyu 3 senedir ben kullanıyorum.

trek var bide daha az özellikli ama taş gibi bisiklet
www.trekbikes.com

ayrıca sana bir tavsiye bisikleti bisikletçiden al öyle outdoor ürünleri satan yerden alma. ne bakım yaparlar ne servis verirler doğru düzgün.
  • fukka  (25.06.12 15:03:19 ~ 15:09:34) 
yukarda yazanlara katılmakla beraber bikeandoutdoor un işinin baya ehli bir bisikletçi olduğunu biliyorum. servisleri baya yetkin ve bilgili bildiğim kadarı ile.


  • n62  (25.06.12 15:18:56) 
@fukka ve @n62
cevaplar için teşekkürler. v fren devam o halde. :)

bike and outdoor hem bana mesafe olarak yakın hem de bilinen bir firma diye biliyorum. delta bisiklete bakkal zihniyetli diyolla..

neyse, sedona'lar hoşuma gitmişti. mümkün olduğunca şu yukarıdaki markaların modellerinden seçmek istiyorum.

önerilerinizi bekliyorum.
  • vital  (25.06.12 15:59:37) 
sedonalar zaten stokta yok gözüküyor. eminönünde aslı bisikletin kendi yeri var belki orada bulunabilir. trek 7.0 ve 7.1 de kendini ispat etmiş oldukça tutulan şehir bisikletlerinden onları da düşünebilirsin.
velespit.com

  • n62  (25.06.12 17:07:42) 
teşekkürler n62

en azından ön amortisör olması tercih sebebim. trek DS 8.2 fena değil gibi. cannondale'den de var bi iki beğendiğim.
  • vital  (25.06.12 17:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.