[]

kan bağışı

bildiğim kadarıyla acil durumlarda kan alırken test falan yapmadan direkt olarak kanı veriyorlar. ve kan veren adama yalnızca hiv pozitif misiniz? gibi sorular içeren form verip doldurtuyorlar.
peki bu adama güvenip nasıl kanı veriyorlar? orada eliza testi yapmıyorlar bildiğim kadarıyla.
her şeyi geçtim, hiv+ olduğunun adam da farkında olmayabilir. öyleyse eğer nasıl bu kadar şansa bırakılır bu olay?


 
bir yanlis anlasilma var.. soyle ki;

ozel durumlar harici siz kan verdiginizde o kan test edilip depoya alinir.. sizin kan test edilirken depodan hastaya test edilmis kan verilir..

depodaki kan miktarini dengede tutmak icin cogu zaman kan istenir hasta yakinlarindan.. dedigim gibi ozel durumlar haric.. ozle durumalrda da alinan kan 15 dakika icinde teste tabi tutulabiliyor diye biliyorum..

bazen duymussunuzdur grup onemli degil, yeter ki kan verilsin diye sebep budur.. bankada her kandan maksimum bulundurmak uzerine kurulmus duzen..
  • bigman  (25.06.12 02:20:41) 
acil durumlarda yabancı sevgilisi varsa veya vaktinde olmuşsa kan vermiyorlar onu hatırlıyorum.


  • yuto  (25.06.12 03:14:08) 
@bigman +1

Ayrıca yine bildiğim kadarıyla, gerçekten çok çok acil olan durumlarda, yani yedekte test edilmiş kan bulunmadığında ve hayati tehlike olacak kadar kan ihtiyacı olduğunda, hasta ailesine bir imza attırıyorlar. Ama bu konuda en iyisini hemşire sözlük yazarları bilir.
  • hatali sifre  (25.06.12 09:50:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.