[]

kutu ayran hakkında (caps'li)

zamanında, kim olduğunu da hatırlayamadığım birisi "kutu ayranların üzerindeki jelatin (ya da neyse artık o folyomsu şey) şişmişse, o ayran bozulmak üzeredir ya da bozulmuştur." şeklinde bir şey söylemişti.


kendince bilimsel bir açıklaması da vardı, gazlar asitler bişey mi oluyodu neydiyse artık...

Bu arada o şişme konusu, o folyonun bombe yapması. Caps'te net.

Soru;

var mı böyle bir şey? Şimdi üzerinde daha 1 haftası olan bu ayranı içmeyelim mi?

yoksa bir sorun yok mu? o şişme normal mi? Normalse niye öyle oluyor, davul gibi gergin o üst taraf.

 
en pratik çözüm paketi aç ekşi koyuyorsa içme
sorunun cuvabına gelirsek evet öyle denir hatta peynir alırken de hava yapmıs olanlar alınmaz ama ben alıyorum ve çok güzel çıkıo :P

  • neira  (25.06.12 01:01:50) 
marka birşeye de benzemiyor. içme bence. bu havada bir ayran için telef olmaya değmez


  • Wolfware  (25.06.12 01:01:53) 
içme.


  • ottoman_is_back_matrix_ulan_matrix  (25.06.12 01:02:30) 
marka itimat sanırım. iyi markadır aslında ancak çok lazım değilse gerek yok. sadece ayran için değil süt ürünlerinde (peynir vs.) de o şişme varsa tüketmeseniz daha iyi.


  • turangue  (25.06.12 01:06:15) 
belli olmaz belki sağlamdır, ucundan bi yudum alsan anlarsın zaten.
Ama genelde şişince bozulmuş oluyolar.

  • megalomaniac  (25.06.12 01:09:02) 
ben de bozulmuş olarak biliyorum ve içmiyorum. dolapta uzun süre kalan sütler de böyle şişiyor. bence içme


  • dieselsingle2  (25.06.12 01:14:13) 
@want2die

Ahah, yıllardır içerim/içeriz yahu itimat, üsküdar'da bir pidecim vardı eskiden mesela, orada sırf itimat içerdik... hey gidinin.

Bunu nereden almış bizimkiler bilmiyorum gerçi, şu büyük kutulu (4 X 6 olabilir) olanlarından almışlar, yeğenin sünneti münasebetiyle pilav-tavuk yanına dağıtmak üzere. artanları da ben hüpleteyim dedim işte, bombeli çıktılar :/
  • xenderoth  (25.06.12 01:38:04) 
inekler güzelmiş bence iç gitsin, sırf ineklerin hatrına içerdim ben.


  • ocanal  (25.06.12 02:11:40 ~ 02:11:53) 
bombe yapan ürünleri kesinlikle tüketmeyin, çünkü içinde miktobiyal aktivite (bozulma) mevcuttur. Ne olursa olsun almayın, aldırmayın. Konserve, tetrapak ambalajlı ürün v.s.


  • celik comak  (25.06.12 08:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.