[]

Problem ethernette mi modemde mi? Deli olacağım.

selamlar bill gates'in yeğenleri,

dün akşamdan beri masaüstü bilgisayarımda yeniden sağlayamadığım internet bağlantısıyla boğuşuyorum. önceki akşam elektrikler bir anda gidip geldikten sonra masaüstü bilgisayarımda bağlantı kesildi. gerekçe olarak direkt bağlantının olmadığı 'çarpı'lı ikon değil de, 'ünlem'li ikon görünüyor.

önce sorun ethernet driver'ındadır diye driver güncelleştirmeyi denedim, olmadı. sonra sorun kablolardadır diye bağlantıları adamakıllı kontrol ettim, farklı bir kabloyla bağlamayı denedim, yine yok.

modem'in manual'inde yazan configure ekranına girmeye çalışıyorum, o da olmuyor.

en son modemi farklı bir bilgisayarda deneyeyim deyip modemden çıkan lan kablosunu leptapıma taktım, yine yok!

ne yapacağım, ne yapmalıyım, sinirlerim bozuldu iyice. bir el atıverseniz dostlar?

teşekkürler şimdiden.

 
modemi fabrika ayarlarına geri çekip tekrar ayarlamayı denedin mi? elektrik kesintisinden etkilenip bozulmuş da olabilir tabii ki...


  • loveinaflipbook  (24.06.12 13:51:11) 
Fabrika ayarlarına çektim ama masaüstü bilgisayarımda modemin configuration sayfasına bile giremiyorum. Laptoptan girip öyle configure ettim modemi. Şu anda laptop'umdan bağlanıyorum. Resmen masaüstü bilgisayarımla modem arasında bi duvar oluştu durup dururken.


  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (24.06.12 14:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.