[]

video montaj için laptop / masaüstü farkı?

Laptop günlük yaşamda çok daha pratik. İşlerimi onda yapmak istiyorum. Çoğu kişi masaüstünün donanım olarak daha rahat çalışabileceğini, işlerin daha az kasacağını söylüyor. Nedenini sorduğumda tatminkar cevaplar alamıyorum. Bilgisi olan?




 
Masaüstünde kasa içinde daha fazla hava hareketi sağlayabilecek boşluklar ve güçlü fanlar bulunur. Dizüstünde ise hem kasa içinde hava sirkülesi olacak boşluklar yoktur hem de fanları genelde zayıf ve yetersizdir. Bu sebeple özellikle yaz aylarında ben gibi dizüstü kullanıcıları çatır çatır oyun/program çalıştıran masaüstülere imrenerek bakarız.


  • Dunedan  (24.06.12 13:31:00) 
1. birim fiyata alacağın performans daha iyi olacak.
2. ekran boyutu faktörü. tabii laptop ve external monitör de güzel bir seçenek.
3. her şeyi aynı yere sıkıştırmadığın için daha rahat soğutma, daha rahat upgrade, vesaire vesaire.
  • dekila olmeka  (24.06.12 13:31:09) 
video montaj için sorgu bile kabul etmez bu tartışma.

laptopun hddleri, ramları, monitor boyutu, ve en önemlisi işlemcisi bunların bir ya da ikisi masaüstünden aşağı kaldı mı zaten kaybediyorsun ki laptoplar mutlaka bu konuların 2den daha fazlasında fiyat olarak karşılaştıracağın zaman aşağıda kalır.

ha dersin ki ben paraya önem vermem o zaman gider sağlam bi laptop alırsın, masaüstünde yarı fiyatına yapacağın işi yapabilirsin, fakat o alacağın laptopta pratik ve taşınabilir olmaz.
  • saiko  (24.06.12 13:45:19) 
sadece şu fotoraf bile çok şey anlatır aslında video montajdaki farkı anlamak için
computershopper.com
www.laptopparts101.com
bu ilk alet neredeyse laptop boyutunda. kendi fanı soğutucu blokları falan kendi içinde. yani başlı başına bira makine. diğeri de işte gördüğün kadar bi nane.
yeni nesil extreme mobile graphic card ları video montajda çok gzel işler yapabilir ancak yine o paraya daha güzel bir masaüstü ekran kartı alabilirsin. tabi biraz da neyi montajlayacağına bağlı full hd videolarla uğraşıcam, layer üstüne layer basacam efektlerle coşacam diyosan ya yeni nesil macbook pro bakacaksın ya da güzel bir masaüstü.
  • rentts  (24.06.12 14:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.