[]

yere tüküren erkek ırkı hakkında

öncelikle bu iğrenç ötesi soruyu sorduğum için kusura bakmayınız.
neden erkekler sokak ortasında yere tükürüyor? bizim de tükürük bezlerimiz var bizim de ağzımızın içi balgam doluyo ama hooooooooork hışk hışt pü yapmıyoruz yani



 
erkekler yapmıyor, hayvanlar yapıyor.


  • tck35  (23.06.12 19:46:37) 
yere tükürmeyelim de yutalım mı


  • hurma  (23.06.12 19:47:35) 
ya ben kimisine hak veriyorum. kimisi öyle şeyler çıkarıyor ki adam onu tükürmese ölümüne filan sebep olabilir. bildiğin organizma tükürüyor adam. balgamı ekosistem olmuş bağımsızlığını ilan edecek neredeyse. içinde durması çok sakıncalı. tükürmezse kusmasına da sebep olabilir sokağın ortasına.


  • isildur  (23.06.12 19:47:41) 
benim de geliyor sokak ortasında ama insanların geçtiği yere tükürmüyorum mesela. çöp bulup tükürüyorum genelde ya da çöp yoksa etrafta, çalı arkasına falan tükürmeye çalışıyorum. bir de etrafta biri olmamasına dikkat etmeye çalışıyorum.


  • ermanen  (23.06.12 19:54:38) 
genellemeye gel. demek ki ben erkek değilim.


  • historien  (23.06.12 19:58:19) 
benim hiç bir şey gelmiyor ağzıma. şaşırıyorum bu insanlar niye tükürüyor diye. ama ağız doluyorsa kimse yokken filan kuytu yerlere tükürebilirler haklılar.


  • esenbogan  (23.06.12 20:00:00) 
kuytu yere filan artık bişey demeyeceğim de; sokağın, milletin ortasında davranışına hiç bi çeki düzen vermeden lak diye tükürüp yola aynen devam eden var. tükürüğe değil de adamına bakarım bu adam bunu yaparken nasıl bir mantıkla yapıyor diye. sokakta yürürken fıst fıst tükürük fışkırtan serseri geçinen tipler de var mesela.


  • cro magnon  (23.06.12 20:05:04) 
ben seni erkek sanıyordum, piknik zirvesinde öğrendim olmadığını, neyse konu bu değil :)

ben de tükürdüğüm zaman zorunluluktan çöpe ya da kimsenin görmeyeceği yere hijyenik şekilde tükürüyorum.
  • dieselsingle2  (23.06.12 20:09:20) 
abi çok ciddi bir problem olmadıktan sonra çok tüküren adamın varoş olduğunu, zevk için tükürdüğünü düşünüyorum. zor durumda kalırsın tamam da, diğer türlü tam bir dallama davranışı. kimse kusura bakmasın.

makineli gibi saydıranlara lafım.
  • reddediyorum  (23.06.12 20:34:21) 
ya bakın kimse soruma cevap vermemiş
ben size tükürüp tükürmediğinizi sormuyorum
neden tükürdüğünüzü soruyorum
tükürdüğün anda ağzının içi tekrar balgamla dolmaya başlicak yani nefes almak icin farkında olmadan yutulur bu yani. sokak ortasında burnunu karıştırıp fırlatmaktan bi farkı yok yani
  • neira  (23.06.12 20:42:07) 
Şöyle bir durum da var, özellikle doğu taraflarında insanlar (kadın veya erkek demiyorum bak) "içine şeytan girmiş gibi" veya "cinlerle minlerle dolu gibi" gördükleri kimselerin önünden geçer iken nazarları değmesin diye yere üç kere tükürürmüş. Zaman içerisinde o insanlar göç etmiş, çoluk çocuğa karışmış. Sonra o çocukalr da koca koca adam olmuş ve atalarından miras kalan bu batılı zamanla üç tükürükten tek tükürüğe indirmiş.
Merter Migros civarında, karşı kaldırımda travesti görünce, elinden tuttuğu oğluna "tükür hele tükür nazar deger" diyen kadına şahit oldum. O zamanlar haberim yoktu böyle bir batıldan. Aradaki bağı çözememiştim.

  • greenish  (23.06.12 20:54:24 ~ 20:55:11) 
bugün önümde tüküren birine uçan tekmeyle ile girmek istedim.


  • clones  (23.06.12 21:17:22) 
tüm avrupa mı bilmiyorum ama, iskandinavya'da kadın erkek paso tükürürler sokakta. yani "ökküüüüz" demeden önce bunun birazcık göreceli temizlik/çirkinlik kültürüyle ilgili olduğunu gözden kaçırmayın.

Okumadım ama cevabınız burada olabilir: en.wikipedia.org
  • natnan  (23.06.12 22:16:50) 
soruna cevap gelmemiş diye yakınmışsın ama cevap olmayan bazı cevapları tikleyip bazılarını es geçmişsin. sonuçta hepsi soruyla alakalı cevap. söyledik işte, ağzımıza tükrük geldiği için (tabii bu kadar basit değil olay). yutmak daha kötü oluyor. boğazını tıkayabiliyor vs. daha bilimsel açıklama istiyorsan ona göre sorulabilir :) niye erkekler daha fazla tükürüyor sorusuna da sosyolojik bir dayanakla cevaplamak lazım heralde :)

evet bazıları da insan değil, lama mübarek...
  • ermanen  (24.06.12 00:15:03 ~ 08:17:26) 
Ben yazınca hep en gereksiz oluyor tabi...
Şöyle bir höykürüp kussaydım farklı olurdu ama değil mi? Bayağı "babalar gibi" kusmuş olurdum. Daha bir lafım geçerdi. O zaman yazdıklarım noktasına virgülüne kadar kaale alınırdı. Hmm... Belki höykürerek kusarcasına tükürenlerin de amacı budur. Güç gösterisi ihtiyacına düşüyorlardır kendilerinden farklı birini gördüklerinde veya akıllarından egolarını ezen bir şey geçirdiklerinde. Dilleriyle tokat atarcasına tükürünce, memnun olmadıkları yaşamlarını dövüyor gibi hissediyorlar olamazlar mı? Hatta belki de çişle etrafı etiketlemek gibi ilkel bir dürtüdür etrafa balgam savurmak da. Kim bilir...

  • greenish  (24.06.12 00:51:11 ~ 01:01:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.