[]

Gece yemek yeme sorunu!

Efendiler gece mükerrer defalar uyanıp sanki programlanmış bir robot gibi mutfağa gidip hayvanlar gibi abur cubur yiyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim yahu? Mutfak kapısını kitle gibi şeyler demeyin eğer uyandığımda soğuk su içmezsem sanırım deliririm. Öyle pis bi huyum vardır.

Abur cubur olması da şart değil yiyeceğim şeyin. Yani hiçbişe bulamazam ve o an sadece kapuska olsa mutfakta onu bile yerim. O derece düşün!
500 kilo oldum lan gece yemesi yüzünden.

 
şeker veya gizli şeker olmanızdan şüphe ettim. gece yemekleri şeker düşmesi ile ilişkilidir.

öncelikler bunu bir araştırın. şekerinizi dengede tutun. yatmadan önce ufak bir meyve, biraz meyve suyu, ayran filan içebilirsiniz ki şekerini düşmesin.

psikolojik olmasına ihtimal veremedim.
  • mea maxima culpa  (14.10.08 01:30:17) 
yatmadan önce bir tabak kadar meyve yerim zaten.


  • teritori  (14.10.08 01:32:40) 
Şayet mea maxima culpa'nın dediği şekilde hareket ettikten sonra, bir anormallik görülmezse, her şey iradenize kalıyor. Kendinize engel olmanız gerek. Gece yemek yemenizin en büyük nedenlerinden biri de, muhtemelen geç uyuyor olmanız. Uyanık olduğunuz bunun önüne geçemiyorsanız, saat 00:00 olunca uyuyun. 12 çok erken bir saat de değil üstelik. İdeal.

Zaten daha az uyuyan insanların daha çok kilo aldığı da kanıtlanmış bilimsel olarak. :)
www.sabah.com.tr

Bir de, açlık hissiniz sizi yalnızca 15 dakika süreyle meşgul edecektir. 15 dakika dişinizi sıkarsanız, tamamdır. Sonradan açlık hissi kaybolur. Canınız sıkılınca yemek yemek yerine, başka şeyler bulun kendinize. Can sıkıntısı da öyle şeyler yaptırabilir. Bence en iyisi uyumak. Uyumak gibisi yok hem. :)
  • nuage  (14.10.08 02:31:21) 
Soruyla alakali olarak ve mrtksn soruna bir nevi cevap olabilir:
(git: 38986)

  • ermanen  (14.10.08 07:01:57) 
Yatmadan önce yanıbaşına buzzz gibi bir şişe soğuk su koy. Yemeğe kalkacağın zaman suya aban. Zaten sıcacık yatak ve dolu miğde yataktan çıkmaktan alıkoyuyor bünyeyi. Ayıptır söylemesi bu yolla 15 kilo verdim. Abartayım deme; gece için konuşuyoruz. Ama önüne geçemiyorsan bi doktora görün, belki gerçektem şeker hastalığın vardır...


  • metal revolution  (14.10.08 22:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.