[]

Evdeki tüm kabloların değişmesi üzerine

Bugünkü sigorta değiştirmekten itibaren sandığım maceram biraz farklı gelişti, evin çeşitli yerlerinde kısa devre olmuş ama hepsini tespit edemedik, kablolar en az 25 yıllık, hepsi değişecek, sizce 700 lira uygun bir fiyat mıdır a dostlar? ev büyük, 110 m2 falan.




 
inşaat halindeki yerlerin komple tesisatını (zil, telefon,anten,elektrik prizleri) 900 tl ye falan yapıyorlar. yarın bir elektrikçi arkadaşım var ona sorayım isterseniz.


  • vincenzo  (23.06.12 00:52:06) 
anahtarlar vb değişmeyecekse çok çok fazla bence


  • hope ender  (23.06.12 00:53:16) 
anahtarlar derken? fazla vaktim de yok tel bir prizi kullanabiliyoruz, prizleri takacaklar kabloları değişip... yani tüm elektrik kabloları sıfırlanacak.


  • deliberte  (23.06.12 00:55:42) 
kırma dökme yoksa pahalı. eski kablolara yenisini bağlayıp çekecek kablo da ucuz.


  • mr fusion  (23.06.12 01:22:10) 
Kırma dökme olmayacağını ümit ediyorum, yalnız nerede kısa devre yaptığı belli değil ve yanık kokusu geliyor bazı prizlerden, tek bir priz kullanabiliyoruz, çok vaktimiz bundan dolayı da yok, iyi ki yangın çıkmamış, yarın gelecekler, pazarlık mı yapayım? epey de zahmetli bir iş... tüm prizleri yeniden bağlayacaklar, çok mu gerçekten? :/ 700 e de evet demiş bulundum :(( pazarlık yöntemleri alayım?


  • deliberte  (23.06.12 01:31:06) 
Valla "he" dedikten sonra pazarlık olmaz.


  • dampire  (23.06.12 01:44:50) 
belki insafa gelirler... zaten ödeme zorluğum olduğunu biliyorlar... önemli olan insafın artmasını sağlamak, diğer ustalar yeni sigorta kutusu ve sigorta takmaya bile 160 diyorlardı, bunlar 110 dedi.


  • deliberte  (23.06.12 02:15:26) 
sor soruştur telefon et bunlar tutturabildiğine göre prensibiyle çalışıyor. pazarlık et 100 lira bile indirsen kardır


  • mr fusion  (23.06.12 02:40:25) 
sordum soruşturdum, gayet normal bir fiyat vermişler, üstelik nakit de ödemeyeceğim, elektrik möhendizi dedi, bakalım gün içindeki konuşmalardan bir indirim çıkar diye umuyorum.

bir de işlerini çok iyi yapıyorlar, bu da çok önemli, ustanın işini iyi yapması yani. hayırlısı olsun.
  • deliberte  (23.06.12 11:36:33 ~ 11:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.