[]

Numaralı Güneş Gözlüğü

Bu meretten edinmeyi düşünüyorum (bendeki çerçevelerden birine yaptırmayı düşünüyorum yani). Akıl karı bir şey mi bu, bildiğin güneş gözlüğünden ayırt edilir yanı var mı cam yapısı itibariyle? Yoksa "lens üzeri normal güneş gözlüğü al, boşver," mi diyorsunuz?

Bir de kaça yaparlar bunu yaklaşık olarak?


 
ben on küsur senedir gözlük kullanıyorum ve lense bir türlü alışamadım. bu yüzden kendimi bildim bileli güneş gözlüklerim numaralı.. eğer siz de lens takmaktan rahatsız oluyorsanız,gözlükle daha rahat ediyorsanız , elbette isabet olur numaralı güneş gözlüğü almanız..

dışardan bakıldığında da hiç bir farkı olmuyor ,bildiğiniz güneş gözlüğü işte..daha kalın cam takmaları ya da anormal bir görüntü olması falan söz konusu değil.

elinizdeki çerçevelerden birini kullanır , ortalama üstü kalitede bir numaralı cam taktırırsanız , 100 lira civarına halledersiniz diye tahmin ediyorum.
gerçi girdiğiniz gözlükçüye ve seçtiğiniz cama göre bu fiyat artı eksi bayaa oynayabilir , o kadarı da beğeninize ve bütçenize kalmış :)
  • hickiran karasinek ve uyuyan karinca  (13.10.08 14:37:55) 
benim bildiğim dereceli güneş gözlüklerinin camı düz oluyor, oval ya da kıvrık camları yapamıyor gözlükçüler.

bilmeliyorum belki büyük fabrikalarda yapılır yapa optikçilere verince standart camlara numara veriyorlar ancak, dereceli camları eğip bükmek şekil vermek büyük tesislerde olur heralde.

yani o bildiğimiz şık, gayet zarif görünen güneş gözlükleri gibi olmuyorlar
  • efruz  (13.10.08 15:23:08) 
gözlüğün camının hamuru renkli değil. bildiğiniz organik gözlük camının üstüne renkli kaplama yapıyorlar. o yüzden eğilip bükülemiyor. bööle artistik tiki modeli gözlüklere falan olmaz o yüzden. normal organik camın takılabileceği tüm çerçevelere olur ama.

pahalı bir şey bu. sürekli bumarası artan gözleriniz varsa ve eski camla idare edemem derseniz tavsiye etmem. bu durumda lens + normal güneş gözlüğü en iyi seçim olur.
  • kibritsuyu  (13.10.08 16:10:45 ~ 16:14:35) 
bu yaz üsküdarda bir gözlükçüde, 80ytl ye numaralı cam taktırdık güneş gözlüğüne. ama daha uygun fiyatlı camlar da vardı, bizim gözlük biraz kavisli olduğundan en pahalısını taktırmak gerekiyormuş (gözlükçü yedi bizi kısaca..)


  • ebizlanka  (13.10.08 17:37:57) 
Bence akıl karı bi' iş değil. Çünkü her an yanında iki gözlük taşımak durumundasın ki, gerçekten can sıkıcı bi durum bu. Sürekli çantayla filan gezmek lazım, ancak öyle olur.

Lens kullanmayan biri olarak (henüz denemedim), şahsen bu sebepten dolayı hiç güneş gözlüğü takma keyfini yaşayamadım mesela. İçimde uktedir güneş gözlüğü. : )
  • atomic punk  (13.10.08 22:07:07) 
lens iyidir candır demek istiyorum araya girip, göz ilerlemesini durdurur genelde, istediğiniz güneş gözlüğünü takar, yağmur yağdığında silecek taktır lafına muhattap olmazsınız:)


  • whoosie  (13.10.08 22:36:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.